Skrevet af den

Laracon Online 2018 – Hvad er nyt?

Laracon Online 2018

For andet år i træk afholdtes Laracon Online. Vores udvikler Rasmus deltog hjemme fra stuen og kommer her med sine highlights og spændende nyheder fra eventet.

Som opfølgning på den tradition, der startede sidste år, løb Laracon Online igen i år af stablen.

På speaker-fronten var alle de prominente navne indenfor Laravel-verdenen – og på toppen af kransekagen stod selvfølgelig Taylor Otwell – stifteren af Laravel, ham selv.

Her er et par af de highlights fra eventet, som vi fandt mest interessante.

Lancering af Laravel 5.6 og Spark 6.0

Laracon Online var i år også release-event for den nyeste major-update af Laravel. Selvom det denne gang er en mindre opdatering sammenlignet med tidligere, var der nogle spændende nye features.
Mest nævneværdigt er et nyt logging-system, der fx gør det muligt at sende kritiske fejl til en Slack channel.
Dette er en feature vi hos Makeable tidligere selv har måtte bygge, og er en virkelig god måde at sikre at kritiske fejl bliver taget hånd om med det samme.

Samtidig blev sløret også løftet for den nye version af Laravel Spark, som lanceres i løbet af den næste uges tid.
Dette er den største opdatering af Spark til dato, og indeholder nye features til prismodellen samt et stort løft på designfronten.

LinkedIn redesign udført af Laravel-udviklere

En af de store emner i Laravel communitiet det seneste års tid, har været at hjælpe udviklere med at lave bedre design – noget der typisk ikke betragtes som udvikleres spidskompetence.

I sin talk havde Steve Schoger taget udgangspunkt i det fiktive “SneakedIn”, der både i logo og opbygning minder utrolig meget om LinkedIn. Han gennemgik i sin talk en lang række små ændringer, der transformerede et gråt og kedeligt design til et virkeligt lækkert, moderne layout.

Laracon Online SneakedIn Skærmbillede 2018-02-09 kl. 09.49.13

Hvorvidt LinkedIn er modtagelige for Schogers forslag til redesign fortæller historien intet om. Noget kan dog tyde på, at de har været mere eller mindre indvilget i planerne. Tweetet nedenfor viser Laravels Omaha afdeling, der er på besøg hos LinkedIn, hvor de følger præsentationen live.

Laravel LinkedIn

Overordnet indtryk af eventet

Vi har i Makeable været Laravel-tilhænger længe og er generelt begejstret for det online event – og selvfølgelig også frameworket i sig selv.

Med en pris på $25 for at deltage er Laracon Online en virkelig billig konference at deltage i. Og man får endda adgang til alle talks efterfølgende, hvis ikke man har mulighed for at følge med mens det står på.

Samtidig er der et fedt community omkring frameworket, der har brugere i over 150 lande.

Dette års opdatering til Laravel 5.6 er ikke den mest skelsættende, men Taylor Otwell løftede sløret for at han har brugt sin tid på at udvikle en ny udvidelse til Laravel. Den er sat til at udkomme til sommer, så det glæder vi os meget til!

Sidste sommer, i forbindelse med live-eventet Laracon US, blev Laravel Horizon udgivet. Det kan du læse mere om her: Byd velkommen til det nyeste medlem af Laravel-familien

Endnu en god nyhed fra årets event er, at der til sommer afholdes et event i Australien – Laracon AU. Vi har i Makeable været med til Laracon EU-eventet de seneste 2 år.

Vores ture til Laracon EU kan du læse mere om her: Laracon EU 2016 og her: Laracon EU 2017


Rettigheder – coverphoto: Steve Schoger