Hjertestarter.gl redder liv, og guider borgere i nødstilfælde

Appen Hjertestarter.gl hjælper borgerne med at lokalisere +200 hjertestartere på tværs af Grønland.

En bedre standard for nødhjælp i Grønland

Grønlands natur og landskab er en udfordring, hvis man skal bruge en hjertestarter i et nødstilfælde. Derfor indgik vi et samarbejde med fire Rotaryklubber og Røde Kors (Kalaallit Røde Korsiat) om at forbedre standarden for at finde hjertestartere i Grønland.

En app, der hjælper med at redde liv

Inspireret af Trygfondens Hjertestarterprogram i Danmark blev vi hurtigt enige om, at en app var en oplagt løsning. Kravene til appen var, at den hurtigt og effektivt skulle guide borgere til den nærmeste hjertestarter, og fungere på flere sprog.

Et mere sikkert sted at bo og besøge

Projektet har været en milepæl i ‘Projekt hjertestartere til Grønland’ og har allerede gjort en forskel for sundhedstjenesterne i regionen. Næste trin er at indsamle GPS-koordinaterne for de eksisterende 150-200 hjertestartere i Grønland, en opgave der vil blive udført af frivillige unge. Appen blev fuldt udrullet i sommeren 2023

Finansiering og socialt ansvar

Den samlede finansiering af projektet beløb sig til 160.000 kr. Finansieringen blev delt mellem Nuuk Rotary Klub, Rotary E-Club One of Denmark, Hørsholm RK og Humlebæk-Nivå RK. En Corporate Social Responsibility-rabat blev også givet af os i Makeable, hvilket beløb sig på 45.000 kr.

Hans M. Janus

Projektleder Rotary
Makeable har været en afgørende partner i udviklingen og implementeringen af Hjertestarter.gl-appen. Her har de løst den komplekse udfordring, det er at finde hjertestartere i Grønland, på bedste vis. Med appen har borgerne fået et konkret værktøj, som kan være med til at redde liv ved hjertetilfælde og have en positiv effekt på sundhedssystemet i byerne. Vi er meget tilfredse med samarbejdet.

Mads Erichsen

CEO & Partner

Hør hvad en app kan gøre for jer

Ring eller skriv til Mads.

70 70 17 47
info@makeable.dk

Andre cases fra branchen