useeum_logo

Levende museumsfortællinger i din lomme

Vi er rigtig glade for samarbejdet med de dygtige folk hos Makeable. Uanset hvilken opgave vi stiller dem, leverer de et meget tilfredsstillende resultat – lige fra design af vores backendsystem til udvikling af vores forskellige guides og spil.

Rasmus Lybæk, direktør - Useeum

Fælles, men individuel app

Hidtil har de muséer, der ønskede en digital løsning udviklet deres egen app – med svingende resultater og store omkostninger til følge.

Useeums mål er, at det skal være nemt for både museumsgæsten og museet at bruge en fælles museums-app, så fokus er på indholdet og ikke teknologien bag.

Derfor har vi i samarbejde med Useeum udviklet denne fælles app til museer, der gør det nemt at formidle levende museumsfortællinger. Hvordan museet ønsker at formidle sit materiale, om det er gennem spil, lyd, tekst eller billeder, er helt op til dem.

Tag børnene med på digital skattejagt

App’en byder både på lyd-, billede- og tekstguides samt formidlingsspil til børn og unge. Bl.a. har vi udviklet spillet MuseumsMysteriet, hvor skurken Heidenreich har planlagt at stjæle en værdifuld genstand fra museet.

Professor Blom er på sporet af ham, men han har brug for hjælp. Derfor bliver brugerne ført rundt på stedet og skal undervejs løse Heidenreichs drilske gåder for til sidst at finde frem til genstanden inden den bliver stjålet.

MuseumsMysteriet kan bruges både indendørs og ude i det fri, og er indtil videre udrullet i 4 versioner. Du kan opleve det på Christiansborg Slot, Sønderborg Slot, Roskilde Museum og som byvandring i Roskilde by.

Vil du høre mere? 
Kontakt Mads
Bliv ringet op inden for 1 time
Tak! Vi glæder os til at snakke med dig
Cube Udfordring

Den store udfordring for Useeum er, at de appelerer til mange forskellige museer og institutioner, som skal kunne se potentialet i, at være del af en fælles app med andre museer frem for at udvikle sin egen app.

Derfor skal alle museer have mulighed for at tilføre deres eget look og præsentere deres indhold vha. foruddefinerede moduler.

For Useeum betyder det, at de skal kunne administrere disse forskellige indstillinger og opsætte museernes profil og indhold via et alsidigt backendsystem.

Cube Løsning

I vores løsning har vi arbejdet med et overskueligt og æstetisk design i appen samt en fleksibel, specialudviklet backend til at opsætte og administrere de forskellige moduler og museer.

Vi har anvendt forskellige teknologier.
På Christiansborg har vi anvendt iBeacons til automatisk at afspille indhold relateret til den af slottets værker, som museumsgæsten befinder sig tæt på.

Herudover har vi bl.a. også arbejdet med sprogversionering og GPS-lokalitet til at placere brugeren på interaktive kort samt udløse handlinger i appen.

 

Cube Resultat

Useeum er en fælles formidlingsapp, hvor brugerne kan få overblik over og inspiration til at deres besøg på de tilmeldte museer. Alle museer får sin egen profil, som styles med museets visuelle, unikke identitet, men under fælles Useeum-designparaply.

Appen byder på forskellige moduler, der formidler informationer på en levende og inkluderende måde. Hvad end det er en guide til et museums historiske værker eller et spil med inddragelse af nærområdets arkitektur er der underholdning til store og små – lige i lommen.

Her kan du downloade Useeum til iPhone og Android.