Verdens bedste pantsystem tager et stort skridt fremad


Appen ‘Pant’ omfavner den grønne omstilling, sparer brugerne tid og overfører pengene digitalt

Danskerne har i forvejen verdens højeste returprocent på pantemballage, men i stedet for de nuværende 93% har Dansk Retursystem nu en ambition om at nå op på 100%.

Deres nye app skal bringe danskerne endnu tættere på mål. Så sent som i juli måned 2022 satte danskerne rekord, hvor 200 millioner dåser og flasker kom retur svarende til omkring 6,5 millioner om dagen, hvilket harmonerer med det øgede fokus på miljø og klima. Målet er 100% genanvendelse.

En grøn og effektiv løsning

I samarbejde med Dansk Retursystem og Systemate har Makeable udviklet appen Pant, som nu kan benyttes på landets nye pantstationer. Formålet med den nye løsning er at øge returprocenten ved at optimere pantningsprocessen.

Appen samler det hele et sted hvor oprettelse, scanning, kvittering og overførsel af penge alt sammen foregår digitalt. Pantsystemet er enormt vigtigt, da vi herigennem sikrer et cirkulært økonomisk kredsløb hvor glas, metal og plastik genanvendes og omsmeltes i et closed-loop, som bevarer materialerne længst muligt.

Stor tilfredshed med Makeable som leverandør til appen

Om processen og det endelige resultat udtaler Jane Foged, Projektleder hos Dansk Retursystem:

”Makeable har igennem hele processen været yderst løsningsorienterede og professionelle at samarbejde med. Man mærker tydeligt, at de er eksperter inden for deres område. Det har givet en dejlig ro i projektet og en app, der fungerer præcis som vi har ønsket os.”

Sådan fungerer appen

  • Download appen ’Pant’ i App Store eller på Google Play
  • Verificér dig med NemID/Mit ID.
  • Vælg den konto du ønsker panten overført til. I appen kan. findes kvitteringer fra dine tidligere afleveringer, åbningstider samt se driftsinformation på samtlige pantstationer.

Det har vi leveret

  • UX og design til appen
  • Native udvikling til både iOS og Android
  • En helt ny måde at pante på

Interesseret?
Bliv ringet op af Mads

(CEO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn LinkedIn
Kontakt os