Skrevet af den

Velbesøgt meetup om Laravel og Continuous Delivery hos Makeable

Laravel meetup

25 deltagere, 3 talks, 12 pizzaer: Her kan du læse nærmere om Makeables seneste meetup om Laravel, samt hvordan du kan blive deltager eller taler til det næste meetup i rækken.

Mandag d. 12. februar var Makeable vært for endnu et fagligt meetup. Sidste gang fokuserede vi på Laravel frameworket og dets tilføjelser. Denne aften fortsatte vi sporet med tre talks om avanceret Laravel-udvikling og Continuous Delivery.

Laravel meetup

Opbygning af komplekse Laravel applikationer

Aftenen blev indledt ved Makeables egen Rasmus Christoffer Nielsen. Han talte om, hvordan vi strukturerer komplekse applikationer ved hjælp af Laravel.

Baseret på vores flerårige erfaring på området, fokuserede Rasmus bl.a. på den kompleksitet og det ansvar, der kræves af en applikation, når det skal supportere funktioner og andre services som f.eks. oversættelser, notifikationer, bogføring, beskeder, brugerhåndtering mv.

Vi har bl.a. anvendt Laravel i vores samarbejde med OCN Danmark, Jobilant og Useeum.

I pausen blev der networket i alle afkroge af vores lokaler, og samtidig indtaget lækre pizzaer og drikkevarer.

Laravel meetup Laravel meetup Laravel meetup

Continuous Delivery ved hjælp af Docker

Efter pausen fortsatte Troels Lenda, også en af Makeables egne, med en talk om Docker og hvordan vi bruger det i vores projekter.

Det unikke ved Docker er, at det ved hjælp af de såkaldte Docker Containers er med til at lette samarbejdet mellem udviklere på et projekt idet al konfiguration og kode opfører sig ens på tværs af styresystemer.

Laravel meetup

Til aftenens sidste talk havde vi inviteret Jonas Vinther fra Praqma til at tale om ‘continuous delivery’.

Jonas havde fokus på nogle af de mest udbredte udfordringer indenfor webudvikling, og gav samtidig sit bud på, hvordan disse kan løses. En af de største handler om, at undgå konflikter i samspillet mellem flere teknologier samt at højne samarbejdet mellem flere udviklere involveret i samme projekt. Netop dette forsøger continuous delivery at løse og et af midlerne kan være at anvende Docker, som også Jonas er stor fortaler for.

Laravel meetup

Har du input til fremtidige meetups?

Vi nyder at afholde meetups som disse og især den videndeling, der udveksles mellem deltagerne er en fornøjelse at kunne facilitere. Derfor afholder vi også gerne flere af slagsen – og gerne med talere fra andre virksomheder.

Kender du – eller er du – en taler med et emne på hjertet? Eller har du selv forslag til emner til fremtidige meetups?

Så hører vi meget gerne fra dig på kontakt@makeable.dk eller via vores social medie profiler, som du kan finde her:

Facebook  LinkedIn  Twitter

Giv os i øvrigt gerne et ‘like’, så du kan følge vores øvrige bedrifter, blogindlæg, nye medarbejdere m.m.