Aarhus Kommune

Det er lige præcis den platform, vi har drømt om for byens borgere. Den er superlet at gå til og den øger interessen for, hvad der sker i Aarhus. Både her under Tall Ships Races og på længere sigt frem mod 2017 og de mange oplevelser i den forbindelse.

Michael Jaap, kommunikationschef i Kultur- og Borgerservice

Dataudveksling og sprog

AarhusGuiden integrerer sig i dag med en række systemer og trækker bl.a. data fra Berlingske Medias / Stiftens kulturelle guide AOA (Alt Om Aarhus).

Herudover modtager app’en også information fra ODAA (Open Data Aarhus) – herunder bl.a. fra Musikhuset i Aarhus.

AarhusGuiden oversættes desuden intelligent vha. Google Translate til mere end 14 sprog.

I AarhusGuiden kan du:

  • Se aktuelle og kommende begivender
  • Finde steder lige fra restauranter til legepladser
  • Få rutevejledning til fods og i bil
  • Filtrere på kategorier
  • Få beskeder om særlige tilbud og begivenheder
  • Gemme favoritter
  • + meget mere..
Cube Udfordring

Aarhus Kommune ønskede en ny platform der kunne være med til at oplyse borgere og turister om de mange kulturelle tilbud i og omring Aarhus.

Sammen med Berlingske Media (Stiften) tog de fat i Makeable med ideen om at skabe en kulturel mobil applikation for borgere og turister i Aarhus.

Cube Løsning

Forud for lanceringen lå et godt og tæt samarbejde parterne imellem, hvor Makeable bistod med konceptudvikling og leverede herudover det komplette design og udviklede applikationen til både iPhone og Android.

Begge apps trækker data fra en delt backend der integreres med AOA’s systemer, hvori Aarhus Kommune og Stiften vedligeholder data på de mere end 2.000 steder og begivenheder.

Cube Resultat

AarhusGuiden blev allerede fra starten en bragende succes, og blev inden for de første dage efter lanceringen downloade af flere tusinde borgere og turister.

I dag er AarhusGuiden downlaoded af mere end 30.000 brugere.

Hent app’en her: