Skrevet af den

Laracon EU 2017: Dag 1 – Highlights

Laracon EU 2017

Vi har sendt Rasmus og en kommende kollega på Laracon EU 2017 i Amsterdam – her er et sammendrag af highlights og billeder fra konferencens første dag.

JOB: Er du vores næste Laravel udvikler?

Byg din egen chatbot i Laravel

Som kick-off til konferencen, blev alle 750 deltagere samlet i den store sal, hvor Laravel evangelisten Marcel Pociot fik lov at præsentere sin imponerende open source chatbot: https://botman.io

BotmanBotMan er født med store muskler, og integrerer dermed ud af boksen med udbredte apps som Messenger, Skype, Slack, Telegram samt de fleste andre anerkende chatsystemer.

I Makeable har vi allerede @deedee som bl.a. kan fortælle os hvad vi skal have til frokost, samt hjælpe os med mere praktiske ting, såsom tømme Cloudflare cache mm.

Generelt ser BotMan meget lovende ud, og leverer ved første øjekast syntax og dokumentation i sand Laravel-kvalitet.

Byg et API der kan servicere 10 milioner daglige requests

Dagens mest positivt overraskende talk blev holdt af Anna Fohlmeister, der repræsenterede ABOUT YOU – en online fashion shop.

I 2015 blev de overrumplet af en ekstremt succesfuld marketing kampagne, der resulterede i mere end 50 milioner API-requests på én dag midt i julehøjtiden.

Desværre kunne deres lagerstatus-system ikke følge med, og langt de fleste bestillinger måtte annulleres med svært utilfredse kunder og tabt omsætning som resultat.

Det var en spændende keynote, der gik i tekniske detaljer, og diskuterede fordele og ulemper ved hhv. push / pull strategier.

Det var især interessant at høre, hvordan det var en queue-worker der gik ned, og resulterede i manglende lagerstatus-opdateringer (hint, derfor: Laravel Horizon som vi for nyligt skrev om).

Efter crashet, lavede de et (delvist) nyt API, der kører på Laravels “lillesøster”, Lumen, der nu på en gennemsnitlig dag håndterer 10 milioner requests.

Laracon EU talk om workers

På billedet: Når en queue går ned. Hvid graf = bestillinger. Rød graf = bestillinger af produkter, der ikke var på lager.

Laravel 5.5 byder på spændende nyt

Gennem de sidste 2-3 måneder er der løbende blevet offentliggjort nyheder og teases om, hvad den nye major-release af Laravel Frameworket introducerer.

I dag løftede Taylor Otwell, stifteren af Laravel, dog sløret for nogle helt nye features, som han har brygget på over de seneste 2-3 uger.

Laravel 5.5 introducerer en ny type classes, ‘Resources’, der bliver Laravels svar på Transformers, som man før har måtte ty til fx 3.parts pakken ‘Fractal’ for.

Med ‘Resources’ løses der nogle helt velkendte problemstillinger, når man designer API’er og har brug for at modficere og / eller normalisere output fra databasen og ud til f.eks. en mobil app, hvilket vi ofte gør her i Makeable.

Som altid har talentfulde Otwell gennemtænkt syntax, design og struktur til perfektion – og selvfølgelig drysset tilpas med Laravel-magi over det hele – så man man som udvikler næsten føler, man er til et trylleshow.

Slutteligt blev det annonceret, at Laravel Spark – som vi også hos Makeable er flittige brugere af – udover at blive klar til 5.5 i løbet af et par uger, også får en (mindre) frontend overhaling, og i øvrigt fortsat forbliver en gratis upgrade for alle tidligere licenser.

Læs mere om Laravel udvikling i Makeable.

Fyldt sal til Otwells talk

Laracon stemning Laracon Helpdesk Laracon Publikum