Skrevet af den

En aften i Laravels tegn

Laravel event

Makeable var onsdag aften vært ved et event om frameworket Laravel og udvidelserne hertil: Spark, Echo, Passport og Horizon. Aftenen bød bl.a. på live-coding, pizza og networking.

Idéen om at afholde et Laravel event udsprang under Rasmus’ og Jens’ tur til Laracon EU tidligere i år.

Her snakkede de nemlig med flere, der var begejstrede for idéen om en aften dedikeret til Laravel. Tiltaget blev da også støttet godt op om med cirka 20 deltagende fra nær og fjern.

Læs mere om frameworket på vores side om Laravel.

Laravel event

Live-coding med Laravel Spark

Første indslag på aftenen bød på en live coding-session ved vores egen backendudvikler Rasmus. Her demonstrerede han hvor let det er, at bruge Spark og integrere to af udvidelserne, Echo og Passport.

Med disse kommer man rigtig godt fra start i udviklingen af sit projekt. Laravel økosystemet giver mulighed for at integrere flere nyttige serviceprodukter. Blandt andet bliver det nemt og tilgængeligt at håndtere subscriptions, dashboard med login, notifikationer, betaling med kreditkort mv.

Laravel event

Rasmus siger om sit forhold til Laravel:

Jeg er tilhænger af alt indenfor Laravel økosystemet, men især med Laravel Spark kommer man virkelig langt for få midler. Med alle de moduler, der ligger i det kan man nemt spare 100-200 timers udvikling for de cirka $130 Laravel Spark koster om måneden.

Uden mad og drikke..

Efter Rasmus’ bidrag var der afsat tid til, at indtage nogle lækre pizzaer og networke med de andre deltagende.

Laravel event

Laravel event

Herefter fulgte to gæsteoplæg af henholdsvis Casper Sørensen og Lasse Rafn. De bruger begge Laravel i både arbejds- og fritidsøjemed.
Alle havde en hyggelig og lærerig aften og deltagerne rejste fra True med ny viden og interesse for frameworket og dets moduler.

Laravel event

Laravel event

Makeable ser frem til at holde lignende arrangementer i fremtiden. Lokalerne er i hvert fald klar og som man kunne se på Facebook bragte det håndværkerne frem i flere her på kontoret, da lærred og projektor skulle installeres.

Har du forslag til interessante teknologier e.l. vi kan tage op på fremtidige events, er du velkommen til at kontakte Mads.