Start med en konceptfase, hvor vi får styr på:
- Hvilken app-løsning giver jer mest forretningsmæssig værdi?
- Hvor er der mest potentiale og hvad har andre gjort?
- En klikbar prototype til at vise, hvordan app’en kan skabe stor værdi for jeres forretning
- Et nedbrudt og detaljeret budget, så I kender omfanget.
En konceptfase hos os starter ved 25.000 kr., og den kan sagtens stå alene uden yderligere forpligtigelser.
I konceptfasen etableres rammerne
Det er helt naturligt. Før vi kan levere det, I har brug for, skal vi forstå behovet, kravene og udfordringerne. Vi skal forstå domænet og vi skal lære jer at kende. Og I skal lære os at kende.
Der findes nok ikke en bedre måde at se hinanden an på. I vores konceptfase går vi nemlig til opgaven med det samme.
Vi danner et team om projektet – og I indgår i det
Når vi sidder sammen (fysisk eller online) opstår der en fælles kraft, som skal vare ved igennem hele projektet.
Det sker, når vores kompetencer mødes – når jeres niche møder vores teknologiske kunnen og kendskab. Alt er som udgangspunkt muligt, og det er hverken evner eller ambitioner, der skal begrænse projektet.
Workshops og møder konkretiseres med det samme
Projekter indledes ikke med god kemi og høje ambitioner alene. Det handler om at blive konkrete på, hvad der skal laves. Og det er vi gode til – at konkretisere.
Det sker gennem en række workshops og møder. Det vi søger er at afdække projektet, helst med en eller flere klikbare prototyper. Vi er ikke blege for at medbringe prototyper allerede tidligt i forløbet. De er hurtigt lavet, og de hjælper med til at konkretisere det, vi arbejder med.
Eksempel på konceptfase
1. Første indledende møde
Vi mødes til en mere overordnet snak om projektet. Vi hilser på hinanden og starter hurtigt ud med at drøfte projektet. Forud for mødet har I måske sendt os noget materiale, så vi kan forberede os bedst muligt.
2. Workshop
Anden gang vi ses kan meget vel være til en workshop. Det varierer selvfølgelig fra projekt til projekt, men ofte afholder vi en workshop på 3-4 timer, hvor vi er igennem 2-3 øvelser og en række mindre diskussioner. Vi har gjort det mange gange før, og det fungerer virkelig godt uanset om vi er 4 deltagere eller 25.
3. Første skitser i prototype
På baggrund af vores workshops udarbejder vi typisk en række skitser i en klikbar prototype. Arbejder vi på en app vil det typisk være 15-40 skærme.
4. Møde til diskussion af prototype
Vi mødes herefter igen, så vi kan præsentere prototypen og vi i fællesskab kan diskutere de forskellige funktioner, opbygning, prioritering mv.
5. Afrunding af konceptfase
Afhængig af størrelse og kompleksitet vil vi gennemgå flere iterationer, indtil vi har afdækket alle nødvendige aspekter, og indtil vi alle er tilfredse. Det er vigtigt, at vi i sidste ende sidder med samme forståelse for det projekt, der ligger foran os. Ofte afrunder vi konceptfasen med en komplet projektbeskrivelse inklusive nedbrydning, estimering, tidsplan og lignende.
Konceptfasen kan også stå alene
Vi råder altid vores (kommende) kunder med at lægge ud med en konceptfase. Det kan sagtens være det eneste, vi forpligter hinanden på til en start. For os er det fint, hvis vi alene bidrager med værdi i denne fase af et projekt. Men vi vil naturligvis også gerne bidrage med selve udviklingen, og sådan går det heldigvis også ofte.