App udvikling

Konceptfase: Sådan starter app projekter

For at sikre en vellykket lancering af en app, skal vi gennemgå flere trin. Konceptfasen er det indledende trin, der definerer app’ens funktioner og kommercielle mål.

konceptfase
konceptfase

Konceptfasen

Det er vigtigt, at konceptet er skarpt og nøje gennemtænkt, da statistikker desværre viser, at alt for mange apps kun bliver brugt få gange. Derfor er vi ofte med til konceptudviklingen helt fra starten af processen – og anbefaler også altid at starte ud med en konceptfase, hvor vi arbejder på skitser, taler om applikationens formål og fortæller jer om alle de tekniske muligheder der er app teknologi. I forløbet ligger vi stor vægt i, at sikre at alle involverede bliver et aktiv for processen. 

Pris og varighed

En konceptfase hos Makeable starter typisk ved 40.000 kr. ekskl. mosms. Konceptfasen kan sagtens stå alene uden yderligere forpligtigelser. Forløbet er effektiv og spænder over cirka 1,5 måned fra opstart til færdig prototype, specifikation og estimat.

Hør Niels fortælle om konceptfasen

Varighed · 47 sek

De 3 trin i konceptfasen

1. Workshop
konceptfase

Vi indleder konceptfasen med en workshop

Målet med workshoppen er at skabe en fælles forståelse for digitale forretningsmuligheder og den aktuelle digitale status for forretningen.
Noget af det vi konkret skal igennem er følgende punkter:

 • Forstående for jeres virksomhed i en digital kontekst
 • Indsigt i jeres målgruppe
 • Hvor er der mest potentiale og hvad har andre gjort
 • Inspiration og teknologiske muligheder?
 • Hvilken app-løsning giver jer mest forretningsmæssig værdi?

Vi har afholdt workshop mange gange før og har god erfaring med et deltagerantal mellem 4 eller 25.

Varighed på workshops er typisk 3-4 timer.

2. Interaktiv prototype
Konceptfase

Interaktiv prototype der kan afvikles på en mobiltelefon

Vores workshop resulterer i en klikbar prototype, som er et værdifuldt værktøj, der giver jer en konkret og håndgribelig fornemmelse af det endelige produkt. Prototypen består af skitsering af den kommende app, hvilket giver en visuel repræsentation af appens layout og funktionalitet. På denne måde sikres konsensus på tværs af alle interessenter, som samtidig giver en realistisk oplevelse af, hvordan den endelige app vil fungere i brugerens hænder.

Afhængig af projektets størrelse og kompleksitet vil vi gennemgå flere iterationer, indtil vi har afdækket alle nødvendige aspekter – og indtil alle er tilfredse. Det er vigtigt, at vi i sidste ende sidder med samme forståelse for det projekt, der ligger foran os

3. Specifikation, estimat og tidsplan
Konceptfase

Specifikation, estimat og tidsplan

Den sidste trin i konceptfasen indebærer udarbejdelsen af en detaljeret projektspecifikation, der inkluderer nedbrydning af opgaver, estimering af tid og ressourcer, og en omfattende tidsplan.

Det gør det muligt for dig som kunde at vurdere omfang, økonomi og deadline i projektet.

Du får en interaktiv prototype med tilhørende specifikation og pris

Når du samarbejder med os, får du ikke bare en idé eller et koncept. Vi leverer en fuldt interaktiv prototype af din app, som giver dig mulighed for at se og føle, hvordan den endelige version vil fungere. Denne prototype vil være en funktionel repræsentation af din app, der giver dig mulighed for at teste og forstå dens funktionaliteter, før den endelige udvikling begynder.

Sammen med prototypen leverer vi en detaljeret specifikation, der beskriver alle funktion og tekniske aspekter af appen. Denne specifikation vil give dig en klar forståelse af, hvad du kan forvente af det endelige produkt.

Konceptfase

Niels Thysk Sørensen

COO & Partner
Konceptfase

Hør mere om konceptfasen

Ring eller skriv til Niels.

70 70 17 47
info@makeable.dk

Vi var med fra begyndelsen
og hjulpet 100+ virksomheder

Det siger vores kunder om samarbejdet

Konceptfase

Michael Jaap

Presse- og kommunikationschef Aarhus Kommune
Makeable har igen gjort et solidt stykke arbejde med denne totalrenoverede version af AarhusGuiden. Lige fra design til launch har vi følt os i de bedste hænder hos det kompetente team, og vi er meget stolte af resultatet.
Konceptfase

Cathrine Yoga

CEO Cathrine Yoga
Jeg er blæst bagover af den succes, som Cathrine Yoga-universet har opnået. Jeg er SÅ glad og tilfreds med mit professionelle samarbejde med Makeable – og særligt Niels er helt fantastisk til at gribe alle mine idéer. Cathrine Yoga-appen bliver rost til skyerne af mine yogaelever, og det kan jeg godt forstå, for den er visuelt smuk, intuitiv og ren velvære for krop, sind og sjæl. Appen er blevet en raketmotor i min yogaforretning, som har vækstet eksplosivt på alle fronter i løbet af de seneste to år, jeg har arbejdet med Makeable. Jeg kan varmt anbefale Makeable!
Konceptfase

Søren Balle Christiansen

Bylivsudvikler A. Enggaard
Som bylivsudvikler uden superbrugerkompetencer i apps, søgte vi dygtige og uvildige rådgivere til en app, som vi dagligt bruger i vores bydele. Derfor kontaktede vi Makeable, som hurtigt og konkret hjalp os med at afdække vores behov. Senere gennemgik vi konceptfasen, som dannede fundamentet for det videre projekt – og måske endda udviklingen af en helt ny app. Deres erfaring og ekspertise har løftet projektet til nye højder, og vi glæder os til den videre proces.

Hvor lang tid det tager at udvikle en app er lige så svært at svare på, som spørgsmålet om, hvad det koster at lave en app.

Faktorer, der spiller ind, er eksempelvis:

 • Valg af teknologi: Native app, hybrid app eller en web-løsning?
 • Kompleksitet og størrelse: Jo flere funktioner og features, desto flere timer skal der afsættes til app udvikling.
 • App udviklere: Hvor mange app udviklere skal på opgaven? Flere udviklere betyder hurtigere udvikling og kortere tid til lancering – men også større kompleksitet.
 • iOS eller Android: Skal app’en udvikles til én eller to platforme?

De fleste apps, vi udvikler, sker i løbet af en periode på mellem 2-3 og 12 måneder fra den indledende konceptfase til færdig og gennemtestet app klar til lancering.

Læs mere om appudvikling hos os

Det er et af de sværeste spørgsmål at svare på, da prisniveauet for app udvikling afhænger af kundens ønsker og behov, til- og fravalg samt ambitionsniveau.

Selv de mest simple apps har som regel et startbudget på 100.000 kr. ekskl. moms. Prisen på en app afhænger blandt andet af:

• Valg af teknologi
• Kompleksitet og størrelse
• Backend
• iOS og/eller Android
• Dataindsamling
• Sikkerhed

Læs mere om hvad det koster at få lavet en app her

Når du og virksomheden har fået afklaret behov og ønsker, kommer næste store spørgsmål: Hvad kræver det at få lavet en app? Hvad skal I forberede, og hvem skal I kontakte?

Her er 9 vigtige faser og overvejelser, når I skal udvikle en app:

1. Få valideret konceptet
2. Få styr på domænet
3. Lav en detaljeret beskrivelse og skitse
4. Undgå “feature creep”
5. Foretag research på app designs og udarbejd mockup
6. Valg af teknologi: Native app vs hybrid app
7. Kom i gang med app udviklingen
8. Release og markedsføring af app’en
9. Løbende vedligeholdelse og optimering

Uanset hvordan du og virksomheden ønsker at udvikle app’en, anbefaler vi altid, at I starter med en konceptfase, hvor rammerne etableres.

I en konceptfase ved Makeable hjælper vi blandt andet med at få styr på vigtige elementer som:

 • Hvilken app-løsning giver mest forretningsmæssig værdi?
 • Hvor er der risiko– og muligheder?
 • I får en klikbar prototype, der tydeligt illustrerer, hvordan app’en kommer til at fungere
 • Et nedbrudt og detaljeret budget, så I kender omfanget af projektet.

En konceptfase starter ved 40.000 kr. ekskl. moms og skaber det aller bedste fundament, inden selve app udviklingen går i gang. Det er penge givet rigtig godt ud – uanset om I ønsker, app’en skal udvikles ved os eller ej.

Bliv klogere på konceptfasen her.