Skrevet af den

iOS 11 fra Apple er lige om hjørnet – hvad er nyt?

iOS 11

I aften d. 12. september 2017 udgives næste version af Apples operativsystem, iOS 11 i Golden Master version. I dette blogindlæg har vi spurgt kollegaerne på kontoret, hvad opdateringen bringer for os som udviklere og som forbrugere.

Helt atypisk har Apple i år udgivet hele 10 beta-udgaver af det kommende iOS 11. Det er det højeste antal beta-udgaver nogensinde. Indtil nu har det højeste antal været 8 beta-udgaver til henholdsvis iOS 2 og iOS 10, som det fremgår af nedenstående graf.

iOS antal dage i beta

Golden Master (GM) versioner er den officielle endelige udgave af kommende iOS versioner.

iOS 11 GM forventes at udkomme i aften dansk tid. Denne udgave er ligesom beta-udgaverne forbeholdt udviklere og virksomheder som Makeable, der udvikler apps til iOS.

På den måde kan vi i Makeable få den endelige smagsprøve og forberede os på, hvad den nye udgivelse vil bringe af ændringer, så eksisterende apps kan tilpasses, så de stadig vil fungere til det nye iOS. Den officielle udgivelse af iOS 11 forventes at være i næste uge – sandsynligvis d. 19. september 2017.

Apple har dog allerede i sommer løftet en del af sløret for, hvad vi kan forvente os – det kan du læse om her.

iOS 11 får plusser i bogen hos både forbrugere og Makeables udviklere

Makeables mobiludvikler Jesper har været inkarneret iPhone-bruger siden 2010, og han ser meget frem til opdateringen.

Nogle af de nye features som jeg kommer til at nyde godt af er den indbyggede screen recording, filsystemet (der giver nemmere adgang til filer, som vi kender det fra computeren) og det nye ‘customizable’ control center bl.a. med Apple Remote genvejsknap til at styre Apple TV. Den kommer jeg til at bruge dagligt!

Foruden ovenstående features er der også sket ændringer i App Store, hvor der er tilføjet en tiltrængt Games kategori, der dermed holder spil adskilt fra de mange apps. Ligeledes er der forbedringer på iPad, der bl.a. byder på split screen, dock-overlay, optimeret tastatur mv.

Filip, der er iOS udvikler hos Makeable, har især de nye udviklingsmuligheder for øje.

Personligt er jeg ikke helt oppe at køre, men som udvikler er jeg rigtig spændt på bl.a. Apples Core ML (Machine Learning), der fremover vil gøre det muligt at inddrage kunstig intelligens i udviklingen af vores apps.

Så håber jeg selvfølgelig, at vi får opgaver i fremtiden, hvor vi får mulighed for at bruge dét samt Apples nye framework, der har med augmented reality at gøre.

Ny App Store

Herudover glæder vi os alle i Makeable til at App Store bliver totalt redesignet, som bl.a. giver spil deres helt eget område.

Hvorfor er det en god nyhed? Det er det, fordi spil i dag udgør en meget stor del af de mest populære og downloadede apps i Apple App Store. Det betyder bl.a., at alle andre typer af apps ikke opnår den synlighed, de fortjener, da de mange spil i dag besætter hitlisterne.

Vi er i Makeable overbeviste om, at den nye App Store vil give bedre overblik og bedre synlighed for alle og dermed blive gavnligt for både forbrugere og udgivere af apps.

Følg med live i aften

Opdateringen af iOS 11 er én af de større, og både med udvikler- og forbrugerhatten på, glæder vi os rigtig meget til den officielle udgivelse.

Vi følger op med endnu et blogindlæg, når vi har haft fingrene dybt begravet i den nye iOS 11 Golden Master.

Den vanligt storstilede præsentation af bl.a. iOS 11 og med al sandsynlighed også iPhone 8 som 10 års jubilæumsudgave finder sted i aften tirsdag d. 12. september 2017 kl. 19.00 dansk tid og kan følges live her: https://www.apple.com/apple-events/september-2017/