App udvikling
Hvad koster en app?
Når telefonen ringer, starter samtalen sommetider med sætningen: “Hvad koster det egentligt, at få udviklet en app”. Det er et naturligt spørgsmål, men svaret kan ikke altid gives med det samme.
Derfor er “hvad koster en app” et svært spørgsmål:
At vi ikke med det samme kan svare på, hvad det koster at lave en app skyldes, at prisen afhænger af jeres ønsker og behov, til- og fravalg samt ambitionsniveau.
Selv de mest simple apps har dog som regel et startbudget på 100.000 kr. ekskl. moms.
Derudover spiller følgende faktorer ind:
- Krav til UX og design
- Omfang og funktionalitet
- Flows og kompleksiteten heraf
- Understøttelse af platforme (iOS / Andriod)
- Kompatibilitet
- Integrationer og backend / database
- Sikkerhed, GDPR, tilgængelighed, sprog
- Statistik, onboarding, oprettelse
- Dynamisk indhold, brugerskabt indhold, tidsbestemt indhold
- Test, penetrationstest, performancetest
- … Og meget, meget andet
Apps er – når de er lavet rigtigt – ikke webteknologi. Det er et stykke software, som kan rykke både mennesker og virksomheder.
Lad os være åbne om budgettet
Når du ringer ind, kan du (af gode grunde) sjældent svare på alt ovenstående med det samme. Men ofte sidder du med et budget, der i forvejen er lagt – eller med en forventning. Vi er vant til mange forskellige budgetter, og jo hurtigere vi kommer til sagen, desto nemmere er det at skabe en fælles ramme omkring projektet fra begyndelsen.
På den måde kan vi lynhurtigt skabe et overblik, og så snart vi nærmer os en samlet pris, så melder vi klart ud. Det er lidt ligesom at bygge et hus: ambition og økonomi skal følges ad.
Ring til os og spørg efter en forretningsudvikler. Vi plejer som regel at kunne få afdækket dine behov i løbet af den første samtale.
Start med en konceptfase
Efter den første samtale, har vi god erfaring med at fortsætte videre med en konceptfase.
Det er her, vi i fællesskab får etableret rammerne og fundet den løsning, der giver mest forretningsmæssig værdi. Læs mere om en konceptfase her eller nedenfor.
App udvikling på et stramt budget
Hvis I har et stramt budget, så er der vores fornemste opgave at vejlede jer til at kunne prioritere krav og ønsker, så app’ens vigtigste krav og funktioner implementeres først – og inden budgettet er brugt.
På denne måde er både vi og I enige om målsætning og ambition for app’en.
Det er ikke altid en ulempe at have et stramt budget – mange af vores bedste apps er skabt sådan og startet som en MVP.
Skift kravspecifikationen ud med en konceptfase
Vi anbefaler derfor at skifte kravsspecifikationen ud med en konceptfase.
I løbet af en konceptfase definerer vi i fællesskab en række fælles mål for app’en. Langt størstedelen af kravene og ønskerne til hvad en app skal kunne, opstår nemlig først, når vi mødes – når vores udviklingserfaring krydses med netop jeres niche.
I langt de fleste tilfælde er en kravsspecifikation derfor helt overflødig. I stedet vil vi gerne udforme en prioriteret plan, som indeholder de absolut vigtigste mål inklusiv skitser opsat i klikbare prototyper. Sidstnævnte er helt afgørende for en fælles forståelse for såvel budget, mål og prioriteringer. Og så er det langt sjovere at arbejde med.
Og find en leverandør du stoler på
Hvis I har behov for at kravspecificere alt ned i mindste detalje, for at ”sikre”, at I får, hvad I betaler for, så har I måske fat i den forkerte leverandør? Som med så meget andet, så handler app udvikling om tillid og et godt samarbejde.
Tillid kan dog være svært at opnå, da tillid oftest skabes over tid og da kunden oftest ikke ”kender” leverandøren inden aftaleindgåelse. En god ide er derfor at kontakte én eller flere af leverandørens tidligere referencer/cases, samt at forhøre sig i sit netværk, om kendskab til leverandøren.
Ved at følge ovenstående anbefalinger får I med garanti en bedre løsning. Derudover får I også en motiveret leverandør, som kan få lov og luft til at være den ekspert, som I har behov for.
Niels Thysk Sørensen
COO & PartnerVi var med fra begyndelsen
og hjulpet +100 virksomheder
- Industri
Autobranchens vigtigste værktøj
Appen “TR i FOA” gør arbejdet mere effektivt
- Industri
Dol sensors: Verdens største producent af sensorer til landbruget
- B2C
- Industri
Inspiration og e-commerce i en og samme app
- B2C
- Sundhed
Kost- og motionsapp som +250.000 danskere kender
- B2C