App udvikling

Hvad koster en app?

Når telefonen ringer, starter samtalen sommetider med sætningen: “Hvad koster det egentligt, at få udviklet en app”. Det er et naturligt spørgsmål, men svaret kan ikke altid gives med det samme.

hvad koster en app
hvad koster en app

Derfor er “hvad koster en app” et svært spørgsmål:

At vi ikke med det samme kan svare på, hvad det koster at lave en app skyldes, at prisen afhænger af jeres ønsker og behov, til- og fravalg samt ambitionsniveau.

Selv de mest simple apps har dog som regel et startbudget på 100.000 kr. ekskl. moms.

Derudover spiller følgende faktorer ind:

 • Krav til UX og design
 • Omfang og funktionalitet
 • Flows og kompleksiteten heraf
 • Understøttelse af platforme (iOS / Andriod)
 • Kompatibilitet
 • Integrationer og backend / database
 • Sikkerhed, GDPR, tilgængelighed, sprog
 • Statistik, onboarding, oprettelse
 • Dynamisk indhold, brugerskabt indhold, tidsbestemt indhold
 • Test, penetrationstest, performancetest
 • … Og meget, meget andet

Apps er – når de er lavet rigtigt – ikke webteknologi. Det er et stykke software, som kan rykke både mennesker og virksomheder.

Hvad koster en app
hvad koster en app

Lad os være åbne om budgettet

Når du ringer ind, kan du (af gode grunde) sjældent svare på alt ovenstående med det samme. Men ofte sidder du med et budget, der i forvejen er lagt – eller med en forventning. Vi er vant til mange forskellige budgetter, og jo hurtigere vi kommer til sagen, desto nemmere er det at skabe en fælles ramme omkring projektet fra begyndelsen.

På den måde kan vi lynhurtigt skabe et overblik, og så snart vi nærmer os en samlet pris, så melder vi klart ud. Det er lidt ligesom at bygge et hus: ambition og økonomi skal følges ad.

Ring til os og spørg efter en forretningsudvikler. Vi plejer som regel at kunne få afdækket dine behov i løbet af den første samtale.

Start med en konceptfase

Efter den første samtale, har vi god erfaring med at fortsætte videre med en konceptfase.

Det er her, vi i fællesskab får etableret rammerne og fundet den løsning, der giver mest forretningsmæssig værdi. Læs mere om en konceptfase her eller nedenfor.

Hvad koster en app

App udvikling på et stramt budget

Hvis I har et stramt budget, så er der vores fornemste opgave at vejlede jer til at kunne prioritere krav og ønsker, så app’ens vigtigste krav og funktioner implementeres først – og inden budgettet er brugt.

På denne måde er både vi og I enige om målsætning og ambition for app’en.

Det er ikke altid en ulempe at have et stramt budget – mange af vores bedste apps er skabt sådan og startet som en MVP.

Hvad koster en app
Workshop - ny app - konceptfase

Skift kravspecifikationen ud med en konceptfase

Vi anbefaler derfor at skifte kravsspecifikationen ud med en konceptfase.

I løbet af en konceptfase definerer vi i fællesskab en række fælles mål for app’en. Langt størstedelen af kravene og ønskerne til hvad en app skal kunne, opstår nemlig først, når vi mødes – når vores udviklingserfaring krydses med netop jeres niche.

I langt de fleste tilfælde er en kravsspecifikation derfor helt overflødig. I stedet vil vi gerne udforme en prioriteret plan, som indeholder de absolut vigtigste mål inklusiv skitser opsat i klikbare prototyper. Sidstnævnte er helt afgørende for en fælles forståelse for såvel budget, mål og prioriteringer. Og så er det langt sjovere at arbejde med.

Og find en leverandør du stoler på

Hvis I har behov for at kravspecificere alt ned i mindste detalje, for at ”sikre”, at I får, hvad I betaler for, så har I måske fat i den forkerte leverandør? Som med så meget andet, så handler app udvikling om tillid og et godt samarbejde.

Tillid kan dog være svært at opnå, da tillid oftest skabes over tid og da kunden oftest ikke ”kender” leverandøren inden aftaleindgåelse. En god ide er derfor at kontakte én eller flere af leverandørens tidligere referencer/cases, samt at forhøre sig i sit netværk, om kendskab til leverandøren.

Ved at følge ovenstående anbefalinger får I med garanti en bedre løsning. Derudover får I også en motiveret leverandør, som kan få lov og luft til at være den ekspert, som I har behov for.

Hvad koster en app

Vi var med fra begyndelsen
og hjulpet +100 virksomheder

Hvad koster en app

Michael Jaap

Presse- og kommunikationschef Aarhus Kommune
Makeable har igen gjort et solidt stykke arbejde med denne totalrenoverede version af AarhusGuiden. Lige fra design til launch har vi følt os i de bedste hænder hos det kompetente team, og vi er meget stolte af resultatet.
Hvad koster en app

Cathrine Yoga

CEO Cathrine Yoga
Jeg er blæst bagover af den succes, som Cathrine Yoga-universet har opnået. Jeg er SÅ glad og tilfreds med mit professionelle samarbejde med Makeable – og særligt Niels er helt fantastisk til at gribe alle mine idéer. Cathrine Yoga-appen bliver rost til skyerne af mine yogaelever, og det kan jeg godt forstå, for den er visuelt smuk, intuitiv og ren velvære for krop, sind og sjæl. Appen er blevet en raketmotor i min yogaforretning, som har vækstet eksplosivt på alle fronter i løbet af de seneste to år, jeg har arbejdet med Makeable. Jeg kan varmt anbefale Makeable!
Hvad koster en app

Stig Dahl-Hansen

Managing Director Common Sense
Det har været en fornøjelse at samarbejde med Makeable, hvis ekspertise og engagement har hjulpet os med at skabe den innovativ løsning vi sigtede efter, der kan forbedrer indeklimaet på skolerne på en simpel måde og bidrager til et sundere og mere bæredygtigt miljø. Vi kan kun anbefale at arbejde sammen med Makeable.