Hvad koster en app?

En stor del af de henvendelser vi modtager, starter med spørgsmålet: “hvad koster det at få udviklet en app”. Desværre kan vi sjældent svare præcist på dette spørgsmål med det samme.


Hvorfor er det svært at svare på, hvad en app koster?

At vi ikke med det samme kan svare på, hvad det koster at lave en app skyldes, at prisen afhænger af jeres ønsker og behov, til- og fravalg samt ambitionsniveau. Selv de mest simple apps har dog som regel et startbudget på 100.000 kr. ekskl. moms.

Derudover spiller følgende faktorer ind:

  • Valg af teknologi: Native app, hybrid app eller en web-løsning?
  • Kompleksitet og størrelse: Jo flere funktioner og features, desto flere timer skal der afsættes til app udvikling.
  • Backend: Skal der udvikles en backend, eller benyttes jeres backend via et API?
  • iOS og/eller Android: Skal app’en udvikles til én eller to platforme?
  • Dataindsamling: Hvilken type data skal indsamles, og hvilken betydning har det for 3. parts systemer, der skal integreres?
  • Sikkerhed: Er der nogle særligt høje sikkerhedskrav, der skal overholdes ift GDPR?

Når I ringer ind, kan I (af gode grunde) sjældent svare på alt ovenstående med det samme. Løsningen er derfor at mødes og tage en snak om app’ens krav samt jeres ønsker og behov. Dette gør det nemmere for os at definere et budget, så I kender omfanget.

Budgettet skal være acceptabelt for både kunde og leverandør. Vi skaber samme forventning – og svarer dermed i sidste ende i fællesskab på spørgsmålet ”hvad koster en app?”.

Se mere om app udvikling ved Makeable.

App udvikling på et stramt budget

Hvis I har et stramt budget, så er der vores fornemste opgave at vejlede jer til at kunne prioritere krav og ønsker, så app’ens vigtigste krav og funktioner implementeres først – og inden budgettet er brugt. På denne måde er både vi og I enige om målsætning og ambition for app’en.

Få skabt overblik med en konceptfase

Vi anbefaler, at I starter med en konceptfase, hvor vi i fællesskab får etableret rammerne og fundet løsningen, der giver jer mest forretningsmæssig værdi. Læs mere om en konceptfase her eller nedenfor.

Hvad er et realistisk budget for en ny app?

Hos Makeable er vi af den overbevisning, at alt kan lade sig gøre – også uden et enormt stort budget. Dog er det afgørende at vide, hvad jeres forventninger og ambitioner er.

Vi spørger ofte ret hurtigt ind til jeres budget, da det er en god indikator af ambitionsniveau, samt af hvad der er realistisk at nå inden for budgettet.

Forventningsafstemning er helt afgørende for os i Makeable

Vores mange års erfaring med app udvikling, hjælper os til lettere at kunne sige, hvad der er realistisk, og hvad der ikke er realistisk, indenfor bestemte budgetter.

Hvilken bil foretrækker du?

Når en kunde stiller spørgsmålet ”Hvad koster det at lave en app?”, svarer vi ofte tilbage med ”Hvilken bil ønsker I at køre i?” hvorefter vi giver valgmulighederne:

  • Skoda Octavia
  • VW Passat
  • Eller måske en Porsche?

Dette spørgsmål giver en god fornemmelse af forventninger og budget. Og ved at bruge analogien om en bil, bliver det tydeligt at den endelige pris er et resultat af til- og fravalg samt ambitionsniveau.

”Jeg sender lige vores kravsspecifikation…”

Når vi modtager en kravsspecifikation, så er denne ofte hverken fyldestgørende eller tydeligt defineret. Dette kan være med til at bremse udviklingsprocessen, da en uklar kravsspecifikation kan risikere at ende som et ikke-konstruktivt våben eller skjold – både for kunden og leverandøren.

Skift kravspecifikationen ud med en konceptfase

Vi anbefaler derfor at skifte kravsspecifikationen ud med en konceptfase.

I løbet af en konceptfase definerer vi i fællesskab en række fælles mål for app’en. Langt størstedelen af kravene og ønskerne til hvad en app skal kunne, opstår nemlig først, når vi mødes – når vores udviklingserfaring krydses med netop jeres niche.

I langt de fleste tilfælde er en kravsspecifikation derfor helt overflødig. I stedet vil vi gerne udforme en prioriteret plan, som indeholder de absolut vigtigste mål inklusiv skitser opsat i klikbare prototyper. Sidstnævnte er helt afgørende for en fælles forståelse for såvel budget, mål og prioriteringer. Og så er det langt sjovere at arbejde med.

…Og find en leverandør du stoler på!

Hvis I har behov for at kravspecificere alt ned i mindste detalje, for at ”sikre”, at I får, hvad I betaler for, så har I måske fat i den forkerte leverandør? Som med så meget andet, så handler app udvikling om tillid og et godt samarbejde.

Tillid kan dog være svært at opnå, da tillid oftest skabes over tid og da kunden oftest ikke ”kender” leverandøren inden aftaleindgåelse. En god ide er derfor at kontakte én eller flere af leverandørens tidligere referencer/cases, samt at forhøre sig i sit netværk, om kendskab til leverandøren.

Ved at følge ovenstående anbefalinger får I med garanti en bedre løsning. Derudover får I også en motiveret leverandør, som kan få lov og luft til at være den app-udviklingsekspert, som I har behov for.

Læs også “App udvikling: Sådan laver du en app – 9 trin til succes”, hvor vi kommer omkring 9 vigtige faser og overvejelser, når I skal udvikle en app.

Så hvad koster en app?

Ja, hvilken bil vil du gerne køre i?

Se vores cases her
Carplay rute

Interesseret?
Bliv ringet op af Mads

(CEO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn LinkedIn
Kontakt os