Hvad koster en app?

En stor del af de henvendelser vi modtager, starter med spørgsmålet: “hvad koster det at få udviklet en app”. Desværre så kan vi sjældent svare præcist på dette spørgsmål med det samme.


Hvorfor er det svært at svare på?

At vi ikke med det samme kan svare på, hvad det koster at lave en app, skyldes hovedsageligt:

  • Vi ved ofte ikke, hvad kravene til app’en er, da kunden (naturligt nok) ofte har svært ved at beskrive disse.
  • Hverken vi eller kunden er fuldt bevidste om, hvornår app’en kan betegnes som ”færdigudviklet”.

Løsningen på disse udfordringer er at mødes og tage en snak om app’ens krav, for derefter at kunne definere et budget.

Budgettet skal være acceptabelt for både kunde og leverandør, så vi skaber samme forventning – og dermed sammen svarer på spørgsmålet ”hvad koster en app?”.

Hvis kunden har et stramt budget, så er der vores fornemste opgave at vejlede kunden til at kunne prioritere krav og ønsker, således at app’ens vigtigste krav og funktioner implementeres først – og inden budgettet er brugt. På denne måde er både vi og kunde enige om målsætningen og ambitionen for app’en.

Hvad er et realistisk budget for en ny app?

Hos Makeable er vi af den overbevisning, at alt kan lade sig gøre – også uden et enormt stort budget. Dog er det afgørende at vide, hvad kundens forventninger og ambitioner er.

Vi spørger ofte ret hurtigt ind til kundens budget, da det er en god indikator af kundens ambitionsniveau, samt af hvad der er realistisk at nå inden for budgettet.

Forventningsafstemning er helt afgørende for os i Makeable

Vores mange års erfaring med app udvikling, hjælper os til lettere at kunne sige, hvad der er realistisk, og hvad der ikke er realistisk, indenfor bestemte budgetter.

Hvilken bil foretrækker du?

Når en kunde stiller spørgsmålet ”Hvad koster det at lave en app?”, svarer vi ofte tilbage med ”Hvilken bil ønsker du at køre i?” hvorefter vi giver valgmulighederne:

  • Skoda Octavia
  • VW Passat
  • Eller måske en Porsche?

Dette spørgsmål giver en god fornemmelse af forventninger og budget. Og ved at bruge analogien om en bil, bliver det tydeligt at den endelige pris er et resultat af til- og fravalg samt ambitionsniveau.

”Jeg sender lige vores kravsspecifikation…”

Når vi modtager en kravsspecifikation, så er denne ofte hverken fyldestgørende eller tydeligt defineret. Dette kan være med til at bremse udviklingsprocessen, da en uklar kravsspecifikation kan risikere at ende som et ikke-konstruktivt våben eller skjold – både for kunden og leverandøren.

Skift kravspecifikationen ud med en konceptfase

Vi anbefaler derfor at skifte kravsspecifikationen ud med en konceptfase.

I løbet af en konceptfase definerer vi i fællesskab en række fælles mål for appen. Langt størstedelen af kravene og ønskerne til hvad en app skal kunne, opstår nemlig først, når vi mødes – når vores udviklingserfaring krydses med netop jeres niche.

I langt de fleste tilfælde er en kravsspecifikation derfor helt overflødig. I stedet vil vi gerne udforme en prioriteret plan, som indeholder de absolut vigtigste mål inklusiv skitser opsat i klikbare prototyper. Sidstnævnte er helt afgørende for en fælles forståelse for såvel budget, mål og prioriteringer. Og så er det langt sjovere at arbejde med.

…Og find en leverandør du stoler på!

Hvis du har behov for at kravspecificere alt ned i mindste detalje, for at ”sikre”, at du får, hvad du betaler for, så har du måske fat i den forkerte leverandør? Som med så meget andet, så handler app udvikling om tillid og et godt samarbejde.

Tillid kan dog være svært at opnå, da tillid oftest skabes over tid og da kunden oftest ikke ”kender” leverandøren inden aftaleindgåelse. En god ide er derfor at kontakte én eller flere af leverandørens tidligere referencer/cases, samt at forhøre dig i dit netværk, om kendskab til leverandøren.

Ved at følge ovenstående anbefalinger får du med garanti en bedre løsning, end hvis ikke du fulgte vores anbefalinger. Derudover får du også en motiveret leverandør, som kan få lov og luft til at være den app-udviklingsekspert, som du lige præcis har behov for.

Så hvad koster en app?

Ja, hvilken bil vil du gerne køre i?

Se vores cases her
Carplay rute

Interesseret?
Bliv ringet op af Mads

(CEO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn
Kontakt os