Native eller hybrid app

Vi anbefaler native appudvikling – og vi fortæller gerne hvorfor!


Hvad er forskellen på native eller hybrid apps?

Native apps er apps, som er udviklet til én bestemt type platform – iOS eller Android. Performance er i top og udnyttelsen af enhedens hardware er optimal. Det giver altid det bedste resultat og er det sikreste valg.

Ulempen er, at det udviklede kun passer til én platform. Skal en app både være tilgængelig på Android og iOS, skal den altså udvikles to gange; Én gang til Android i sproget Kotlin og én gang til iOS i sproget Swift.

Hybrid apps er apps, som blander teknologierne fra en native app og web. De går også under navnet cross-platform apps.

Når en hybrid app er udviklet, kan den afvikles på både Android og iPhone. Men den performer ikke så godt som en native app og der vil være begrænsninger i forhold til adgang til enhedens hardware. Derudover er man afhængig af 3. parts software som f.eks. Adobe for at kunne generere sin hybrid app. Det kan give ulemper når appen skal driftes og når Apple og Android opdaterer deres operativsystemer.

Start dialogen, ring på:

70 70 17 47
kontakt@makeable.dk

Eller bliv ringet op


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn
Kontakt os

Budget

En native app kræver ofte et højere budget, sammenlignet med en hybrid app. Det skyldes, at en native app er den mest ressourcekrævende løsning at udvikle.

En hybrid app kræver et budget som ofte er lavere end budgettet for en native app. Dette skyldes at udviklingen af en hybrid app er mere ressourcekrævende end en web app, men mindre ressourcekrævende end en native app.

Budget appudvikling

Performance

Med en native app opnås optimal performance og app-følelse, da en native app er udviklet specifikt til en bestemt platform. Fordelen ved dette er, at app’en er integreret i enheden og de forskellige elementer kan preloades og dette giver brugeren en hurtigere og mere flydende oplevelse. En native app er ikke afhængig af internetadgang for at kunne indlæses.

Med en hybrid app opnås stort set optimal performance. Hybrid apps er ikke udviklede specifikt til bestemte platforme, og man kan derfor ikke fuldt udnytte preloading af app’ens elementer. En hybrid app er ligeledes ikke afhængig af internetadgang for at kunne indlæses.

Appudvikling - effektiviser virksomheden

Distribution

Både native app og hybrid apps hentes og installeres via Apple App Store eller Google Play. Derudover findes der er et hav af metoder til at distribuere apps til test, før de udgives offentligt i de to stores – det kan vi fortælle meget mere om.

App Store