App store optimering (ASO)

At have en god og brugervenlig app er én ting. At den bliver fundet og downloadet i den respektive app store er noget helt andet - og det kan vi hjælpe jer med.

App store optimering er en fordanskning af App Store Optimization, som forkortet hedder ASO. ASO er helt forenklet en arbejdsproces, hvor målet er at øge synligheden af en app i App Store eller Google Play.

App-udviklling - iPhone og Android

Hvorfor er ASO relevant?

Undersøgelser viser at rundt regnet 60 % af alle apps bliver fundet via søgninger i de forskellige app stores. Dette betyder at søgninger er den mest brugte metode til at finde og downloade nye apps – og med et udvalg på mere end 100.000 forskellige apps betyder det at konkurrencen er enorm. At sikre at ens app er synlig i disse søgninger er derfor yderst relevant.

Hvordan udføres ASO?

App store optimering bygger på mange af grundprincipperne fra traditionel søgemaskineoptimering, som eksempelvis at sikre at de rigtige søgeord fremgår i præsentationen af app’en. Derudover spiller elementer som antallet af links til app’en, downloads af app’en og app’ens anmeldelser også en rolle i forhold til app store optimering. Ligeledes er et fangende app-ikon og sigende skærmbilleder og videoer også relevante faktorer.

Hvordan kommer man igang med ASO?

Hos Makeable har vi arbejdet med appudvikling og app store optimering siden 2011. Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe med at gøre din app mere synlig i App Store eller Google Play, så giv os et ring, så vi kan fortælle mere.

Vil du høre mere? 
Kontakt Niels
Bliv ringet op inden for 1 time
Tak! Vi glæder os til at snakke med dig