Xcode

Xcode indeholder værktøjer, der gør det muligt at skrive og køre kode, teste apps samt distribuere apps


Xcode: Værktøjer udviklet af Apple

Xcode er Apples IDE (Integrated development environment), og er det udviklingsprogram, som vores iOS udviklere benytter til at bygge apps til iPhone, iPad, Apple Watch samt Mac.

IDE’en indeholder et større sæt af værktøjer, der gør det muligt at skrive og køre kode, teste apps samt distribuere apps til App Store mv.

Xcode og Swift

Xcode er det eneste IDE til iOS udvikling, hvor udviklere kan benytte sig af en Interface Builder. Interface Builderen benyttes til at sidde og bygge brugerfladen visuelt ved hjælp af drag n’ drop og derefter constraints til at sammensætte de enkelte elementer i forhold til hinanden.

Hvor Xcode er en IDE, dvs. det program koden skrives i, er Swift det programmeringssprog/den kode, der skrives. Lidt ligesom at skrive tekst i Microsoft Word.

 

AppCode som alternativ

Som alternativ vælger nogle udviklere at benytte programmet AppCode, der er en IDE lavet af JetBrains til at lave iOS apps.

Har udviklerne tidligere erfaring med Android-udvikling, kan de have tendens til at favorisere AppCode, da brugerfladen minder meget om Android Studio, som er den IDE, Android udviklere benytter til at udvikle apps. Derudover kan Android Studio og AppCode dele keybindings mv, hvilket giver en række fordele.

Hvis en udvikler bruger AppCode og samtidig ønsker at benytte Interface Builderen, er denne nødt til at åbne sine brugerfladefiler i Xcode. Vi bruger derfor selv Xcode i stedet for AppCode, når vi udvikler apps.

Hvem er Makeable?

Hos Makeable arbejder vi med udvikling af mobilapplikationer, websites, specialprogrammering og rådgivning.

Vi holder til i Tilst tæt ved E45 og har altid kaffe på kanden og tid til at mødes, hvis du har en problemstilling, vi skal se på.

Vores kunder er af forskellig størrelse og type og kommer fra hele landet – de fleste af hvem vi har et godt og længerevarende forhold til.

Lars og Anja

Interesseret?
Bliv ringet op af Lars

(CTO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn
Kontakt os