Xcode

En Apple standard til programmering og udvikling til iOS


Xcode: Apples eget IDE

Xcode er Apples IDE (Integrated development environment) og er det udviklingsprogram, vores iOS udviklere benytter til at bygge iOS apps.

IDE’en indeholder et større sæt af værktøjer, der gør det muligt både at skrive og køre kode, samt teste og distribuere apps til App Store mv.

Xcode

Xcode og Swift

Xcode er det eneste IDE til iOS udvikling, hvor app udviklerne kan benytte sig af en Interface Builder. Interface Builder-editoren giver mulighed for at designe en komplet brugergrænseflade uden at skrive nogen kode, men i stedet benytte drag’n drop.

Swift er det programmeringssprog/den kode, der skrives i Xcode, og de to hænger derfor uløseligt sammen. Lidt ligesom at skrive tekst i Microsoft Word.

Til Android apps bruges programmeringssproget Kotlin, der skrives i IDE’et Android Studio.

 

AppCode som alternativ

Som alternativ vælger nogle udviklere at benytte programmet AppCode, der er en IDE lavet af JetBrains, til at lave iOS apps. Især hvis de tidligere har erfaring med Android udvikling. AppCodes brugerflade minder nemlig meget om Android Studio.

Bruger en udvikler AppCode og ønsker samtidig at benytte Interface Builderen, skal brugerfladefilerne åbnes i Xcode. Hos Makeable bruger vi derfor Xcode i stedet for AppCode, når vi udvikler apps.

Hvem er Makeable?

Hos Makeable arbejder vi med udvikling af mobilapplikationer, websites, specialprogrammering og rådgivning.

Vi holder til i Tilst tæt ved E45 og har altid kaffe på kanden og tid til at mødes, hvis du har en problemstilling, vi skal se på.

Vores kunder er af forskellig størrelse og type og kommer fra hele landet – de fleste af hvem vi har et godt og længerevarende forhold til.

Læs mere om app udvikling ved Makeable.

Lars og Anja

Interesseret?
Bliv ringet op af Lars

(CTO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn LinkedIn
Kontakt os