Udvikling i Docker

Docker er en en platform, der øger samarbejdet mellem udviklere. Vi har masser af erfaring med Docker i udvikling – læs mere her.


Har du brug for en Docker udvikler?

Leder du efter den helt rigtige Docker-udvikler, som kan hjælpe med udvikling af jeres næste projekt?

Hos Makeable har vi erfaring med udvikling i Docker. Vi har derfor argumenterne for, hvorfor det er en god løsning og kan også hjælpe med at se på alternativer, hvis I ikke er sikre på, at Docker er det rigtige valg.

Kontakt os

Hvad er Docker?

Docker er en platform – en såkaldt software containerization platform – udviklet til at kunne afvikles på både Linux, Windows og macOS.

Det særlige ved platformen er deres ”kassetænkning”, kaldet Docker Containers. Den essentielle fordel er, at udviklingsmiljøet i høj grad ansporer til samarbejde mellem udviklere – uden at kompromittere sikkerheden. Sker der fejl i en pågældende Dockerfile, skal fejlen kun vedligeholdes ét sted, da Docker Containers kører som små lukkede miljøer.

Docker Container

En Docker Container er den primære feature. Den er et isoleret styresystem, hvori alt, der er vigtigt for eksempelvis at kunne udvikle et WordPress-site, bliver placeret.

Det er en virtuel maskine, som svarer til at have en server på sin server. Derfor starter man containeren op, når man skal arbejde med projektet.

Når en udvikler arbejder med en Docker Container er det smarte, at han kan opsætte den, som han ønsker, og når han er færdig med sit arbejde, kan en anden udvikler tage over samme sted og med samme opsætning som den, han brugte.

Der er nemlig tale om samme setup for alle udviklerne, fordi konfigurationen foregår i containeren, så de benyttede programmer bliver installeret der. Det betyder, at udviklere altid er sikre på, at koden opfører sig ens, lige meget hvor det installeres.

Fordele ved Docker

Spar udviklingstid

Udviklere behøver ikke bruge tid på at skifte imellem forskellige versioner af samme program, da en Docker Container fungerer som en lukket maskine, hvor al nødvendig data er tilgængeligt.

Dynamisk skalering

En Docker Container kan skaleres ved hjælp af services som eksempelvis Kubernetes og Docker Swarm.

Høj grad af sikkerhed

En Docker container kører i et isoleret miljø. Det betyder at hvis en hacker forsøger at tvinge sig vej ind til vigtige informationer, kan personen kun få adgang til den hackede container.

Allokering af ressourcer

En udvikler kan allokere ressourcer til forskellige containere på serveren. Det vil sige, at han kan definere, hvor mange RAM og/eller hvor meget CPU-styrke, der skal lægges i de forskellige containere. Det betyder, at hvis en container har en fejl eller bliver overbelastet, vil de andre containere på serveren ikke blive berørt heraf.

Hvem er Makeable

Vi arbejder med udvikling af mobilapplikationer, websites, specialprogrammering og rådgivning og har kunder af forskellige størrelser og typer i hele landet. De fleste med hvem vi har et længerevarende samarbejde.

Vi er et professionelt udviklingshus med en masse søde og dygtige specialister ansat, der elsker deres arbejde.

Vi holder os altid up to date med nye tendenser inden for webudvikling. Vi vil nemlig være de dygtigste på markedet.

I vores daglige arbejde arbejder vi med mange forskellige udviklingsteknologier – blandt andet PHPFirebase og Laravel.

Kom gerne forbi vores kontor eller giv os et ring, så tager vi en snak om, hvordan vi kan hjælpe jer.

Interesseret?
Bliv ringet op af Lars

(CTO, partner)


Tak, vi kontakter dig hurtigst muligt. + følg os på LinkedIn LinkedIn
Kontakt os