Makeables løbeklub

To gange om ugen lukker Makeable computerne tidligt, skifter t-shirt eller skjorten ud med sportstøj og snører løbeskoene. Det er blevet tid til de ugentlige løbeture i og omkring True.

makeable-loebeklub

Mere motion giver overskud og sundere medarbejdere

Løbeklubben opstod efter Makeables første deltagelse ved DHL-stafetten, hvor Filip og Lars så muligheden for at forbedre deres form – både tids- og vægtmæssigt. Løbeklubben har derfor medført et øget fokus på sundhed på kontoret og har ikke mindst kickstartet et større vægttab hos flere af medarbejderne.

Vi ved alle, at motion er sundt, og vi kunne hurtigt se de positive effekter af motionen – både på sammenholdet, på badevægten og på energiniveauet

siger partner, Lars Dahl, om begrundelsen for, hvorfor han og de to andre partnere var med på idéen om en løbeklub i arbejdstiden:

Vi prioriterer at løbe i arbejdstiden, fordi vi ved, hvor svært det kan være at få familielivet til at hænge sammen, hvis man skal bruge 30 minutter på motion to gange om ugen. Derfor har vi gjort valget nemmere ved, at medarbejderne kan få fri 30 minutter før og tage med løbeklubben ud på løbetur.

Løbearrangementer styrker sammenholdet

Makeable deltager jævnligt i diverse løbearrangementer. Her kan du eksempelvis læse om, da løbeklubben var med i Wings for Life og vores deltagelse til årets udgave af DHL Stafetten. Seneste store løbeprojekt er Broløbet – Storebælt Halvmarathon.

Når løbeklubben tager ud for at løbe, skaber det sammenhold og udløser tit kærlige drillerier om tid eller udstyr. Konkurrencedelen er nemlig ifølge Filip en vigtig dimension:

Det er motiverende at konkurrere mod de andre, men nogle gange er din største konkurrent dig selv. Det er fedt at kunne se fremskridtene hos sig selv, men også, at de andre er blevet bedre.

Hans pointe er derudover, at en af grundtankerne ved løbeklubben er, at det skal være for alle. Er man ny og måske i lidt dårligere form end de garvede løbeentusiaster, er der derfor altid mindst én, der venter. Som Filip siger:

Ingen skal løbe alene tilbage.

Det er selvfølgelig helt frivilligt, om man har lyst til at tage med på løbeturene.

løbetid