Popsi og Krelle app - sikker musik og sjov for de helt små

Kendt børneunivers downloadet +85.000 gange


Et sikkert og sjovt alternativ til YouTube

  • Et sikkert miljø og alternativ til reklamer og andre videoer på YouTube
  • Videoer, playlister, pege- og puslespil
  • Se videoer offline
  • Søgning, playlister, streaming, familiedeling
  • Brugervenlig backend til nem håndtering af alt indhold

Appen skulle laves af nogen “med styr på tingene”

Popsi og Krelle er Danmarks største og mest kendte uafhængige børneband for børn i alderen 0-4 år. De har skabt et univers med indhold, der styrker vigtige færdigheder og kompetencer hos små børn.

Popsi og Krelle kontaktede Makeable med ønsket om at skabe et sikkert miljø for børn, som de kan færdes i, når de engagerer sig med deres indhold. Indtil da lå størstedelen af indholdet på YouTube.

Desuden havde Popsi og Krelle et stort ønske om at kunne overlevere det fulde app-ansvar til nogen “med styr på tingene”, så de kan fokusere på at lave berigende indhold til børneuniverset. “Lidt ligesom at vælge et pladeselskab til at udgive vores plader”.

Et komplet og sikkert børneunivers

Løsningen blev en abonnementsbaseret native app til iPhone og iPad, hvor børn trygt kan streame over 80 populære videoer samt interagere med lærerige pusle- og findespil.

Der er stadig gratis indhold at finde på YouTube, men i app’en findes den rene vare – det sikre indhold – uden reklamer og forstyrrende elementer som ellers følger med på YouTube. Appen sikrer med andre ord, at børnene forbliver i Popsi og Krelles univers og ikke bevæger sig ud i relaterede videoer. Desuden ligger der en masse eksklusivt indhold i app’en, der ikke findes andre steder – fx. de mange spil.

Popsi og Krelle app til børn

Gode funktioner til gavn for både børn og voksne

Popsi og Krelles univers var oprindeligt bygget op omkring børnesange og videoer. Alt fra kendte børnesange til nye sange, produceret af dem selv.

Vi udfordrede dem og foreslog en udvidelse med lærerige spil, der styrker børns udvikling, så universet fik lidt mere bredde. Derfor er der i dag både videoer og pusle- og findespil i app’en. Alt understøttet af sjove lyde og inspirerende musik.

Videoplatformen i app’en er bygget op omkring streaming-platformen Vimeo, så selve app’en ikke er så “tung” at have liggende på smartphone eller tablet. Derudover sikrer Vimeo at Popsi og Krelle kan arbejde i et kendt miljø, når de skal vedligeholde indholdet i app’en.

Playlister og søgefunktion gør det nemt for forældre at finde det rigtige indhold til børnene. Vælg fx playlisten “Godnatsange” eller søg alle julesange frem.

Fuld kontrol via brugervenlig backend

App’en er baseret på et headless CMS + Google Firebase, så Popsi og Krelle selv nemt og ubesværet kan opdatere og tilføje indhold og lave playlister.

Løsningen er blevet til via et tæt samarbejde, hvor vi i Makeable både har ageret tekniske specialister og sparringspartnere på strategi, forretning mv. Der ligger desuden en masse udvidelser i pipeline, som vi i fællesskab arbejder på.

Se flere cases her eller læs om app udvikling ved Makeable her.