Skrevet af den

Undgå at købe Black Hat SEO

Undgå køb af Black Hat SEO

Din virksomhed modtager en henvendelse fra en SEO-virksomhed. Du garanteres gode placeringer og præsenteres kun overfladisk for deres metoder. Det lyder alt sammen lovende – og er det måske også. Men pas på du ikke køber Black Hat SEO og dermed løber en risiko.

Hvis du synes, at webbranchen kan være svær at gennemskue hvad angår pris og kvalitet, så er SEO-branchen vel næsten umulig.

Dog er der nogle bestemte vendinger eller løfter, som skal få alarmklokkerne til at ringe, når du modtager henvendelser fra landets sultne SEO-konsulenter.

Herunder dissekerer vi en e-mail, som en af vores kunder for nyligt har modtaget fra en Black Hat SEO-leverandør.

Sådan lyder en mail fra Black Hat SEO-leverandør

Ved at kigge lidt nærmere på indholdet i den ret lange e-mail, er der især tre passager, der indikerer, at leverandøren arbejder med Black Hat SEO.

Han skriver:

1. Hos os får I en garanti for at ligge på side 1 på de aftalte søgninger inden for seks måneder

Arbejder man med White Hat SEO, stiller man ikke sådanne garantier, simpelthen fordi vi ikke ved, hvordan konkurrenterne opfører sig de næste 6 måneder, hvilke opdateringer Google udgiver med videre.

Det kan selvfølgelig sagtens være en målsætning, men sådanne garantier kan være et udtryk for lidt for kreative metoder.

2. Hvis vi finder et ødelagt link i en relevant kategori på Wikipedia, så linker vi i stedet til den meste relevante af vores kunder. Et link fra Wikipedia er mere værd end 50 ‘almindelige links’

Foruden at være en ret kedelig måde at bygge links på, så er det som regel også en ret midlertidig fremgangsmåde. Sådanne links sænker kvaliteten af opslagsværket, og vil blive fjernet, når de opdages.

Derudover er der ingen der ved, om et link fra Wikipedia er mere værd end 50 almindelige links – hvad så end et almindeligt link er.

3. Vi har vores eget blognetværk, som er virkelig stærkt. For eksempel opkøber vi ofte domæner, som er udløbet, men som har en masse status i Googles øjne i form af mange tunge links og alder. Disse ligger så bag hele vores netværk.

Her afslører leverandøren sig i at arbejde med Black Hat SEO.

Et blognetværk er også kendt som et PBN-netværk. PBN står for Private Blog Network og er en 100% Black Hat strategi. Køber du SEO – og dermed links fra virksomhedens PBN – så køber du black hat SEO og løber en kæmpe risiko.

Det undlader de naturligvis at nævne noget om i e-mailen. Endnu en typisk strategi.

Sådan gennemskuer du en Black Hat SEO-leverandør

Det bedste du kan gøre, er at stille leverandøren en række spørgsmål om hans metoder, før samarbejdet indgås.

Spørg hvordan leverandøren forholder sig til søgemaskinernes retningslinjer, og hvad de mener om White Hat og Black Hat SEO.

Derudover er det altid godt at være opmærksom på, hvilke teknikker der bl.a. kan kategoriseres som Black Hat:

 • Spinning af indhold / automatisk genereret indhold
  F.eks. sider som automatisk oprettes og som ikke giver mening at læse. Nogle leverandører bygger links gennem enorme netværk af splogs (spam blogs) som foruden en masse nonsens indeholder links til kundernes websites.
 • Doorway Pages
  Oprettelse af sider eller websites, som er nemme at få til at rangere godt i søgemaskinerne. Når de gode placeringer er opnået, opsættes sitet til at viderestille brugerne til et helt tredje website.
 • Skjult tekst eller links
  Det der er synligt for brugeren skal som udgangspunkt være synligt for søgemaskinerne.
 • Keyword Stuffing
  En tekst skal være naturlig at læse og dermed behandle emnet naturligt. Bliver et bestemt nøgleord brugt for meget, kan det betragtes som keyword stuffing.
 • Cloaking
  Teknikken hvor man viser en ting for almindelige besøgende og noget andet for søgemaskinerne.
 • Link manipulation
  Websites bør have en naturlig linkprofil og dermed ikke basere indgående links på eksempelvis købte links, der faktisk også er en Black Hat strategi.

Der findes selvfølgelig mange flere Black Hat SEO metoder end omtalt her. Du kan se nærmere på Googles retningslinjer (pdf).

Content marketing som effektiv White Hat SEO strategi

En af de bedste måder, at arbejde med SEO på er at arbejde med Content Marketing.

Content marketing er en strategisk tilgang til markedet, hvor du online fokuserer på at skabe og udbrede relevant og værdifuldt indhold.

Formålet er at etablere loyale tilhørsforhold, så du i sidste ende kan skabe profit på de handlinger, dit online indhold lægger op til.

Content marketing skaber naturlig omtale, naturlige links og i sidste ende flere besøgende på dit website.