Skrevet af den

Krav fra Apple: Opdater jeres app eller få den fjernet i App Store

iOS udvikler

At have en app indebærer et kontinuerligt arbejde i udvikling og opdatering. Det er blevet endnu mere tydeligt, efter Apple har fjernet apps, der ikke bliver opdateret eller følger Apples retningslinjer.

En app skal forblive up to date

Som vi tidligere har været omkring, så er det vores anbefaling, at I bør bruge ressourcer på at arbejde med udvikling og opdatering af jeres app – også efter lancering. Hvis apps skal bibeholde deres relevans på markedet, skal de holdes up to date og fuldt ud leve op til de krav til performance og funktioner, brugerne har.

Derudover skal apps i Apples App Store leve op til de krav Apple stiller. I september gjorde Apple det klart, at de ville slette eksisterende statiske apps, som ikke længere imødekommer krav vedrørende udvikling og opdatering.

Apple Developer Requirements

Kilde: Apple Developer Requirements

47.000 apps fjernet i løbet af én måned

I en mail til iOS-udviklere forklarer Apple, at apps, som ikke bliver vedligeholdt og opdateret til nyeste versioner af iOS, vil blive fjernet fra App Store. Dette sker ifølge Apple for at sikre den bedste oplevelse for brugerne af de mere end to millioner apps tilgængelige i App Store.

I starten af november kunne TechCrunch rapportere, at Apple har igangsat sletningen af de mange tusinde apps, som ikke lever op til deres kvalitetskrav. Ifølge mediet har Apple slettet mere end 47.000 apps i oktober.

Kilde: Sensor Tower

Kilde: Sensor Tower

På en normal måned fjerner Apple 14.000 apps, hvilket altså betyder, at antallet af slettede apps i App Store steg med 238 % i oktober 2016. Apple har dermed nu gjort alvor af deres varslede udrensning. Derfor er det nu en direkte nødvendighed at opdatere sin app, hvis den skal beholde sin plads i App Store på lang sigt.

Få en klar strategi for opdatering og udvikling af jeres app

Når vi tilføjer ny funktionalitet, kan der opstå nye fejl”. Sådan skrev vi i vores blogindlæg fra d. 20. oktober 2016. Der er  fortsat et behov for at opdatere og rette fejl i en app – også selv om det umiddelbart virker som en ekstra og unødvendig udgift.

Pointen er nemlig, at gevinsten kan komme tifold igen. For sørger man for at bibeholde sin apps relevans og minimere antallet af kritiske fejl, betyder det, at brugerne i højere grad vil fortsætte med at bruge den. Dette vedrører både apps udviklet til iOS, men også Android-baserede apps, som også vil høste frugterne af udviklings- og opdateringsarbejdet.

Makeable - App udvikling - Rådgivning

Tag fat i os

Foruden at være udvikler af jeres app-projekt kan vi hjælpe jer med udviklings- og opdateringsarbejdet efter lanceringen. Sammen kan vi lægge en strategi for, hvordan vi griber opgaven an. Vi har værktøjerne til at monitorere og finde frem til fejl, så vi hurtigt og effektivt kan rette dem.

Ring eller skriv, så tager vi en snak og en kop kaffe.