Skrevet af den

Makeable til Laravel konference: Laracon 2016

Laracon EU 2016

Hos Makeable har vi stor erfaring i backend udvikling af kundespecifikke systemer i eksempelvis frameworket Laravel. Derfor har vi haft tre mand afsted til den årlige Laravel-konference, Laracon, i Amsterdam.

Laracon EU har vi haft mulighed for at høre om de nyeste trends og tendenser inden for såvel Laravel-udvikling som webudvikling i PHP generelt.

Laravel har de seneste år fået særdeles godt fat i udviklermiljøet, og vi har allerede udviklet adskillige større backendprojekter i Laravel.

Det er vigtigt for os, at alle i Makeable er opdaterede på udviklingen og teknologierne, og ved at deltage i en konference som Laracon får vi mulighed for at møde og spare med nogle af verdens dygtigste webudviklere, designere og forretningsudviklere.

I dette indlæg vil jeg prøve at fremhæve nogle af allermest interessante talks, som vi i år deltog i:

Keynote v. Taylor Otwell
Vi havde den store fornøjelse af at høre skaberen af Laravel, Taylor Otwell, fortælle om nogle af de nye funktioner og forbedringer i Laravel 5.3, som han efterfølgende demonstrerede via adskillige Live-coding eksempler.

Laravel 5.3, blev i øvrigt frigivet live på konferencen.

Future Is a Thing of the Past
Selvom Mitchell van Wijngaarden startede ud med nogle yderste tåkrummende oste-jokes, så endte hans talk efter min mening, med at være én af de mest underholdende til Laracon 2016.

Mitchell van Wijngaarden kalder sig selv for en “Event Sourcerer” eftersom han arbejder med event sourcing. Kort fortalt går event sourcing ud på, at en applikations stadie defineres ud fra en logget sekvens af events, der tilsammen kan give det nuværende stadie – og til enhver tid kan give tilbageblik i en applikations stadie på ethvert givent tidspunkt siden applikationens skabelse.

Curing the Common Loop
Adam Wathan fik æren af at lukke Laracon 2016 af med en rigtig spændende talk omkring refactoring.

Hele hans talk bestod i bund og grund i ét stort live-code eksempel, hvor han via refactoring fjernede samtlede loops og if-statements og erstattede dem med funktioner fra Laravels Collection-klasse.

Her er en oversigt med links til optagelser af alle 21 talks på Laracon 2016.

Laracon 2017?
Hele generelt havde vi en fantastisk tur til Laracon og vi håber på at kunne deltage igen næste år.

I dag er to udviklere sendt til Docker-konferencen “Day of Containers” i København, hvor Jonas og Rasmus skal lære meget mere om hvordan vi i Makeable kan bruge Docker til at optimere både vores udviklingsmiljøer og vores kunders livemiljøer.

Herunder kan du se lidt stemningsbilleder fra vores tur til Laracon 2016:

Evan You fortæller om vue.js

Der var store muligheder for netværke i baren til Laracon EU

Der var store muligheder for netværke i baren til Laracon EU

Stemningsbillede fra "det røde spor"

Stemningsbillede fra "det blå spor"