Skrevet af den

Makeable til Docker konference: DOC-CPH 2016

DOC CPH

For at blive klogere på, hvad Docker kan, og hvorfor alle inden for (web)udvikling taler om det, har vi haft to mand afsted til Docker konferencen DOC-CPH 2016.

Hos Makeable følger vi altid med i, hvilken retning teknologierne flytter sig. Af samme årsag var tre mand tidligere på måneden til Laravel-konferencen Laracon i Amsterdam.

Nu har vi været afsted igen.

DockerDenne gang deltog Jonas og Rasmus i DOC-CPH 2016 for at blive klogere på, hvad Docker kan, og hvorfor alle taler om det.

Her er en hurtig opsummering af dagens spændende konference:

Keynote, Kelsey Hightower, Google

Kelsey Hightower tog os med på en rejse gennem tiden, hvor han fortalte om hvordan Linux-platformen gennem årene har udviklet sig til det, den er i dag. Gennem en række eksempler fremlagde han sin teori om, hvorfor Docker har sin berettigelse. Han kom også med sine antagelser om, hvordan Docker og containers har potentiale til at ændre den måde, som Linux distribuerer.

Stop Being Lazy and Test Your Software, Laura Frank, Codeship

Laura Frank er en af de 68 mennesker i verden, der har fået æren af at være udnævnt til Docker Captain.

Laura gennemgik i sin tale, hvordan man kan implementere tests som en del af sit udviklings-workflow med Docker. Meget interessant.

Developer & Cloud Advocate, Michael Hausenblas, Mesosphere

Michael Hausenblas holdt en spændende tale om microservices. Han gennemgik hvordan man ved at bygge sine webapplikationer som microservices, kan opnå høj grad automatisering i sit udviklingsflow og sikre høj oppetid. Desuden gennemgik han en række brugsscenarier, fx hvordan man automatisk kan skalere sine microservices ved brug af Docker og Jenkins.

Michael arbejder for virksomheden Mesosphere, som har udviklet en platform, der gør det nemt at administrere og skalere microservices.

Har Docker en fremtid hos Makeable?

Hos Makeable elsker vi Docker, og vi kan slet ikke lade være med at følge udviklingen indenfor Docker platformen. Vi arbejder hen mod, at vi på sigt kan få implementeret Docker i hele vores udviklings-workflow, da vi ønsker, at både vi og vores kunder skal nyde godt af de mange fordele, som Docker giver.

Derfor deltager vi med sikkerhed også i DOC-CPH til næste år, hvor vi til den tid håber at være blevet daglige brugere af platformen.

DOC-CPH2 DOC-CPH3 DOC-CPH4