Skrevet af den

Makeable deltog i Local Rock Stars 2016

Local Rock Stars

Som en del af konceptet Internet Week Denmark, løb Local Rock Stars for andet år i streg af stablen her i Aarhus. Makeable havde to mand afsted, for at høre om seneste trends og teknikker inden for app- og webudvikling.

Local Rock Stars er en heldagskonference der inviterer eksperter fra Aarhus og omegn til at holde foredrag indenfor kategorierne Technology, UX og Quality Assurance. Årets gennemgående tema var Mobile Experience.

I år havde vi Rasmus og Jonas afsted for høre om nye teknologier og trends.

Det er omfattende men meget vigtigt at kvalitetssikre mobile applikationer

Når software bliver kompleks, kan der nemt opstå fejl. Dette er gældende for både appudvikling og webudvikling, men appudvikling stiller i særdeleshed ekstra krav til kvalitetssikring på grund af de mange forskellige hardware-producenter og versioner.

Der er ingen officielle tal på hvor mange forskellige smartphones & tablets der findes, men tal fra 2015 viser, at der er talt over 24.000 forskellige android-enheder i omløb alene.

[shortcode-facts id=”9211″]

Keynote speaker Karl Krukow, co-founder af LessPainful (nu opkøbt af Microsoft), fortalte om hvordan de har skabt en virksomhed der specialiserer sig i automatiserede tests af apps på fysiske enheder.

Deres cloudløsning muliggør at man kan få testet sin mobilapplikation på 2500 forskellige fysiske mobilenheder efter en “test-opskrift” man selv opstiller.

Vi er i skrivende stund her hos Makeable ved at undersøge markedet for automatisering nærmere, da det er omfangsrigt at kvalitetssikre apps på tværs af de mange forskellige enheder.

Selvom automatiserede tests er en velkommen hjælp, kan de dog på ingen måde erstatte at sidde med den fysiske enhed i hånden. Det gjorde senior-tester Hans-Henrik Olesen til sin vigtigste pointe i oplægget Don’t Forget to Move!  – med hentydning til at man skal tage sin smartphone i hånden, og bruge app’en i løbet af en dagligdag som dine brugere ville det.

Det er nemlig alt for nemt at glemme alt om dagligdags problemer såsom batteriforbrug, dårlig internetforbindelse, bluetooth signal forstyrrelser mv fra sit komfortable skrivebord.