Skrevet af den

Laracon Online 2017

Onsdag d. 8 marts 15:00-23:30 (dansk tid):
For første gang nogensinde, gik de virtuelle døre op for Laracon Online, der er en online konference dedikeret til open-source frameworket Laravel. Makeable sad med i de knap 9 timer streaming-bølgerne leverede keynotes fra nogle af de mest prominente navne i Laravel communitiet.

Dette blogpost omhandler Laracon Online eventet – læs også vores beskrivelse af Laravel frameworket.

Laracon Online er nyeste skud på konference-stammen, der har til formål at samle Laravel communitiet for at diskutere de nyeste features og teknologier. Der afholdes i forvejen 2 årlige events i hhv. USA og Europa. Ifølge arrangørerne er målet med Laracon Online at give alle entusiaster en nem og billig måde at mødes og netværke på tværs af geografisk placering.

Laracon Online 2017 slack channel #general

Med over 5000 deltagere var der rig mulighed for at dele erfaringer på de dedikerede Slack kanaler.

Sidste år deltog Makeable ved Laracon eventet i Europa. Læs mere om den oplevelse her.

En dybere forståelse af Laravels grundlæggende byggesten

Både Taylor Otwell, stifteren af Laravel, og Matt Stauffer, vært for Laravel Podcast, havde denne gang dedikeret deres keynotes til en gennemgang af frameworkets kerne, for at give en dybere forståelse for de bagvedliggende tandhjul.

En af Makeables web-udviklere, Rasmus Nielsen, deltog i Laracon Online hjemme fra stuen, og han forstår godt de to bagmænds behov for at gå ‘back to basics’:

“Som udvikler kan man nemt komme til at bruge nye værktøjer, uden til fulde at fordybe sig i, hvordan de rent faktisk fungerer under motorhjelmen.

Selvom jeg og mine kolleger betragter Laravel som en af vores spidskompetencer, var det alligevel rart at få lært – og genopfrisket – et par tricks”, siger Rasmus.

At følge med udviklingen inden for webteknologier

De resterende keynotes samlede sig primært under paraplyen ‘værktøjer og nye teknologier’.

Der blev både talt om GIT, Webpack, CSS3, testing og mailing. Særligt GIT er noget vi hos Makeable løbende allokerer ressourcer til. Værktøjet giver nogle kraftfulde muligheder, når man dykker ned i de mange funktioner, der findes udover de basale dagligdags-kommandoer som de fleste udviklere kender til.

GIT talk Laracon Online 2017

Jason McCreary taler om avancerede GIT komandoer