Skrevet af den

Julehilsen fra 2017 – et år med fart på

Julehilsen 2017

Når kalenderen igen viser, at det snart er tid til at skifte endnu et ciffer, så giver det traditionen tro, hos Makeable, tid til at opsumere det forgangne år. Hos os er tilbageblikket præget af en masse positive minder, spændende projekter og en fremgang, der er til at tage og føle på.

Trængsel på kontoret

Makeable blev startet for 6,5 år siden af 3 mand med en fælles vision om, at skabe en arbejdsplads med super høj faglighed og glæde ved dagligt at gøre en forskel ved hjælp af software. I dag træder 16 glade og super motiverede medarbejdere ind af døren hver dag. Derudover dyrker og værdsætter vi det tætte samarbejde med vores kunder, som for fleres vedkommende er på besøg for at arbejde intensivt med de fælles projekter flere gange om ugen.

2016 var året hvor vi væltede en væg for at kunne kapere den voksende stab. Om 2018 bliver året, hvor vi vælter flere vægge – eller evt. flytter i større lokaler – vides endnu ikke, men trangen til udvidelse er begyndt at melde sig.

Kontoret bugner som regel af mennesker og 2017 har budt på ansættelse af en del nye – og nogle i forvejen kendte – ansigter.

De tidligere praktikanter Andreas og Jesper er fortsat tilknyttet app afdelingen som henholdsvis studentermedhjælper og fastansat mobiludvikler. Til at hjælpe med at styre vores projekter sikkert i land har vi også ansat Ditte, som også står for en stor del af vores kommunikation her på bloggen.

Med stadigt flere medarbejdere og travlhed på kontoret er behovet også kommet for en dedikeret office manager. Anne løser mange af hverdagens opgaver på kontoret og sørger for at alle har, hvad de skal bruge.
Desuden har vi valgt at fastansætte vores dygtige og tidligere iOS-praktikant Martin. Sidst, men ikke mindst er der også sket tilføjelser til backendholdet i form af Troels og derudover også Jens, som er tilknyttet som ekstern udvikler.

Året rundes af med ansættelsen af en full stack designer, Mads, der i de indledende faser vil sætte sit garvede præg på vores løsninger når det kommer til super lækre og velfungerende user interfaces for såvel app og web.

Julefrokosttur: Hvorfor ændre på en opskrift, der fungerer?

2017 startede ud med en gentagelse – en god én af slagsen.

Vi gentog nemlig successen fra januar 2016 med en sen julefrokost, og tog derfor igen på julefrokosttur til udlandet. Denne gang var destinationen Madrid og selvom varmegraderne skuffede en smule, gjorde turen i sin helhed bestemt ikke.Madrid Segway
På programmet var også nogle gengangere, da vi igen besøgte et escape room. Andre benyttede dog muligheden for at besøge det legendariske fodboldstadion Santiago Bernabéu, der er base for Real Madrid, mens andre udforskede Madrids smukke gader på Segway-tour.Bernabeu

Herudover bød turen på et skønt restaurantbesøg lørdag aften, hvor mad- såvel som drinkskortet blev udforsket.

Vi gik derfra i (rigtig) godt humør og efter tjenernes ansigtsudtryk at dømme var det også en aften udover det sædvanlige for dem.

Makeable i Madrid

Rygtet om vores usædvanlige julefrokoster har tilsyneladende bredt sig, da vi i september blev kontaktet af Jyllands-Posten. Det resulterede i en 4 siders artikel, hvor pointen var tydelig: Det betaler sig at investere i mere end snaps og sild til sine medarbejdere.

Makeable julefrokost

Her næsten et år efter turen til Madrid nævnes sjove episoder fra turen stadig jævnligt og den fælles referenceramme er guld værd for alle medarbejdere – nye som gamle.

Vi har mange sociale arrangementer i løbet af året, men en weekend i udlandet giver noget helt særligt ift. fællesskab og samarbejde, som vi drager nytte af hele året.

Turen går til..?

Opskriften for julefrokosten i januar 2018 bliver ikke ændret væsentligt bortset fra destinationen.

Fredag d. 12. januar kan Makeable-holdet derfor spottes i Kastrup lufthavn med destination Malaga på boardingpasset.
Vi håber på skønt vejr og ved at det bliver nogle dage med masser af uvurderlig teambuilding og højt humør.

Fart på løbeklubben

Med mange mand på kontoret er der også kommet god fart på løbeklubben – både ift. hastighed, deltagere og tilbagelagte kilometer.

Blandt andet har en stor del af løbeklubben deltaget i årets Storebælt Halvmaraton, hvor alle kom i mål på rekordtid. Ligeledes DHL blev overstået i rekordfart. Om det hænger sammen med, at vi deltog på dette års eneste regnfrie DHL-dag vides ikke. Men udsigten til grillpølser og kolde øl har formentlig hjulpet nogen til at krydse målstregen i en vis fart.

Fællesbillede

Flotte resultater kommer ikke uden man har trænet op til det, og der er da også sat rekorder på løbeklubbens ugentlige træningsture. Se f.eks. denne live-video fra Facebook, hvor hele 10 glade løbere er ude at nyde en solrig dag med løbeskoene snøret.

I slutningen af året besluttede 4 af løbeklubbens medlemmer sig for at smide nogle af de overflødige kilo. De indgik derfor et væddemål, der lød på at de hver havde 5 uger til at tabe 5% af deres kropsvægt. Med masser af opbakning og en vis portion stædighed lykkedes det for alle at komme i mål, så de tilsammen er blevet 32,5 kilo lettere.

Out-of-office

På privatfronten er Lars blevet opgraderet til ‘far version 3.0’, da lille Anker i september blev føjet til drengeflokken.

På den mere faglige front deltog Makeable til Laracon EU – den årlige Laravel konference i Europa, der i år blev afholdt i Amsterdam. Rasmus og Jens var afsted og fik masser af relevant viden med hjem. Læs mere om det her og her.

Laracon EU - API tools

Som en form for opfølgning afholdte vi et Laravel-meetup under bjælkerne i True, hvor der i selvsamme bjælker blev opsat projektor og lærred til formålet.

projektor

Vi forventer at tage de nye remedier i brug igen i fremtiden. Gode forslag til meetup-emner modtages derfor meget gerne.

Status på årets projekter

Også i år har vi haft mange super spændende projekter – både på app og web. Her er et uddrag af dem vi pt. må fortælle lidt om:

  • AarhusGuiden har fået en tiltrængt opgradering – blandt andet med brug af Ionic og Firebase
  • Wedbox app’en fejrer 1 års fødselsdag omkring denne tid, og har på sit første år deltaget i mange tusind bryllupper
  • I foråret var vi med til at udvikle et nyt, topmoderne website for Advokatgruppen. Læs mere om processen og resultatet her
  • Herudover har vi lagt masser af energi i det spændende app-projekt, Jobilant, som kommer til at byde på endnu flere spænende udfordringer i 2018.
  • YoHype er endnu et rigtig spændende projekt, som vi håber og tror på bliver en kæmpe succes på det voksende marked for influent marketing
  • Det Perler, der bygger på den kreative sjæl Anja Takacs’ succesfulde forretning, ramte plet i et nicheområde med dedikerede fans og lå efter få timer på markedet nummer 1 i App Store
  • Endeligt er eventyret med Useeum fortsat og udvidet med flere tilknyttede museer og de nye spil Kampen om Naturen og Astral-rejsen samt MyteDetektiverne, der er under udvikling pt.

Vi har flere store og mindre projekter undervejs. Der tegner sig et billede af et endnu mere travlt, men virkelig spændende 2018.

Det er altid rart at gøre status, og vi glædes over, at det igen i år har været med vækst på alle fronter.

Vi vil gerne bruge lejligheden til at sige tusind tak for i år – både til dem vi har set dagligt, ugentligt, månedligt og halvårligt, men også de af jer, der følger med på sidelinjen.

Tak for et forrygende 2017 – vi glæder os til at se jer på den anden side af nytår!