Skrevet af den

Google Apps vs. Office 365

Har du eller din virksomhed besluttet at følge udviklingen og helt eller delvist benytte Software as a Service (SaaS) bl.a. til håndtering af e-mail og kalender? Så vil du højst sandsynligt være nødt til at vurdere, om du skal dreje til venstre mod Google Apps eller til højre mod Microsoft Office 365. Det kræver et godt overblik og teknisk indsigt at træffe den endelige beslutning.

De to primære SaaS-udbydere af e-mail og kalender, er Google Apps og Microsoft Office 365 – to konkurrerende kontorpakker i skyen, som vi i Makeable har hjulpet kunder med at implementere og tilpasse.

Google Apps vs. Office 365

Hvilken af de to udbydere man så bør vælge, afhænger af.. Ja, virkelig mange ting. Vigtigst er det at få et klart overblik over, hvor de to udbyderer varierer fra hinanden i form af funktionalitet, sikkerhed og pris. I forlængelse til funktionalitet skal virksomheder også kigge indad og bl.a. vurdere, om det har en betydning, om man bruger PC’er med Windows eller Macs med OS X – eller måske begge dele.

Som tegningen så fint illustrerer kan valget af udbyder have betydning for effektiviteten i virksomheden – den skal naturligvis gerne stige (eller i det mindste bevares). Tegningen stammer i øvrigt fra cloudtweaks.com.

Køb ikke skindet før du har klappet bjørnen

Overskriften her er vidst lidt en videreudvikling af den gamle talemåde, men meningen er god nok: Afprøv gerne både Google Apps og Office 365 inden du beslutter dig om noget. Det er gratis.

Google Apps tilbyder en helt igennem gratis udgave med op til 10 brugere tilknyttet. Har du en mindre virksomhed, kan det altså være tilstrækkeligt. Skal der oprettes flere brugere, kræver det et business abonnement, hvor prisen per bruger er 300 kroner om året. Office 365 tilbyder en gratis prøveversion i 30 dage, hvorefter man kan konvertere til et betalingsabonnement. Her starter priserne ved 480 kr. pr. bruger/år.

Er medarbejderne i virksomheden vant til at bruge Office og Outlook i Windows, kan det være, at Office 365 er det oplagte valg – ikke mindst for at sikre en bedre adaptation hos brugerne og forandring i virksomheden. Omvendt bruger mange af medarbejderne måske Googles produkter privat, hvormed Google Apps også kunne være en mulighed.

For at træffe det endelige og mest korrekte valg anbefaler vi, at man snakker med sin IT-partner om de mulige løsninger og sammen bestræber sig på at opnå et komplet overblik over forskelle og ligheder, nuværende workflows, strategi for forandring og implementering – samt i det hele taget over hvilke fordele og ulemper, der er ved SaaS. Sidstnævnte skrev jeg i onsdags en anden blogpost om.

Læs vores speciale om SaaS

Kunne du tænke dig at læse mere om implementeringen af SaaS i virksomheder, er du velkommen til at læse det speciale, som Niels og jeg skrev i 2010. Det havde titlen Software as a Service som en del af Enterprise Architecture. Det indeholder bl.a. en trinvis guide til implementering af SaaS, så det passer ind i virksomhedens eksisterende arkitektur.

Du er også velkommen til at tage kontakt til os – ring 70 70 17 47.