Skrevet af den

Escrow: fleksibel deponering af penge vha. Stripe

Escrow betalinger med Stripe

Har du brug for at håndtere deponering af penge mellem parter i dit app- eller webprojekt? Så bør du overveje Stripe.

Stripe tilbyder en række services i forhold til betaling via internettet – herunder bl.a. traditionelle kortbetalinger som så mange andre udbydere på markedet.
Det unikke ved Stripe er dog, at de også udbyder services til at håndtere deponering af penge i form ind- og udbetalinger mellem fx virksomheder og kunder. Denne deponering af penge betegnes internationalt som ‘escrow’.

Når en kunde indbetaler penge sendes de ind på en konto hos Stripe. Stripe opbevarer dem trygt og sikkert i en given periode, som du selv kan kontrollere. Herfra frigives de til modtageren, når en bestemt handling er udført.

Du har sikkert ikke tænkt over det, men rigtig mange af os har benyttet Stripe uden at være klar over det. Det kan for eksempel være hos Facebook, Wish eller Kickstarter.
Det er nemlig nogle af de virksomheder, der benytter sig af Stripe’s services.

Hvad er en escrow betaling?

Escrow er et begreb for at placere penge hos en uafhængig og af myndighederne licenseret tredjepart for at beskytte både køber og sælger i en transaktion. Når begge parter bekræfter at de fastsatte vilkår for en aftale er opfyldt frigives pengene.
I tilfælde af en tvist mellem parterne, så er det op til dine handelsvilkår, hvorvidt du afgør tvisten eller om det er et anliggende mellem partnerne og dermed slutteligt hvad der sker med pengene i escrow.

En virksomhed, der benytter sig af Stripe, og som har store midler i escrow er Kickstarter. Her opbevares penge fra de personer, der har støttet et projekt, og disse bliver først frigivet til virksomheden idet projektet opnår sit mål og det skal føres ud i livet. Indtil da befinder pengene sig trygt og sikkert hos Stripe.

Stripe = mindre bøvl med godkendelser

Et aktuelt projekt hvor vi i Makeable anvender Stripe er YoHype. Her betaler virksomheder influenter (fx bloggere, instagrammere og youtubere) for at promovere deres brand eller produkter, og betalingen for et job sker først når arbejdet er fuldført og godkendt af virksomheden.

Ved hjælp af Stripe kan YoHype nemt styre indbetalinger fra virksomheder, som deponeres som sikkerhed for senere udbetalinger til influenterne uden samtidig at skulle leve op til en række lovmæssige krav.

Med Stripe undgår du krav til finansiel udbyder

Hvis man som virksomhed skulle varetage transaktioner og opbevare penge ville det traditionelt set klassificere virksomheden som en finansiel udbyder. Dette stiller skarpe krav fra Finanstilsynet bl.a. at man skal godkendes på årlig basis, ligge under for hvidvaskningspolitikker, terrorlovgivning m.m. Ved at bruge Stripe bliver det i stedet Stripe der er ansvarlige for selve pengehåndteringen, mens du kan koncentrere dig om at drive din forretning.

Stripe har de relevante ansatte i staben til at håndtere alle lov- og sikkerhedsmæssige foranstaltninger og sørge for at virksomheden lever op til kravene på alle områder.
Bl.a. er deres juridiske stab ansvarlige for at foretage en risikovurdering ved store udbetalinger, så de verificeres med kørekortsidentifikation.

I videoen herunder kan du se YoHypes karismatiske stifter Asger fortælle mere om YoHype.

Brugervenligt og fleksibelt system

Stripe er utrolig fleksibelt og man kan nemt skræddersy en implementering til, at dække præcis de behov man har for netop sin forretning. Herudover har de et nemt og brugervenligt administrationssystem, som du kan se et eksempel på herunder.

Screen Shot 2017-12-14 at 10.59.40 AM

Stripe sikrer skalerbarhed for din platform

Rent teknisk udbyder Stripe et API som din platform kan integrere sig op imod. Stripes API er internationalt og understøtter mange valutaer og typer af betalingsmidler – herunder kreditkort. Det er derfor nemt og ikke mindst skalerbart for en platform uanset om sigtet er nationalt eller globalt.

web-3120321_1920

 

Tilpas Stripe efter dine behov

En sidste vi vil fremhæve i dette blogpost er muligheden for at tilpasse Stripe, så den passer ind i lige netop dit transaktionsflow, fx ved ind- og udbetalinger, således interaktion mellem din platform og brugerne bliver som du ønsker. Dette giver brugerne tryghed og øger konverteringer.

Stripe kan således varieres afhængig af projektets behov og dine ønsker.

I Makeable har vi arbejdet med Stripe gennem mange år og er i løbende dialog med dem omkring beta-testing af deres nye produkter.

Vores webudvikler Rasmus er blandt dem af vores udviklere, der har arbejdet med betalingsservicen igennem flere år og på tværs af flere store projekter. Rasmus er rigtig begejstret for de muligheder som Stripe tilbyder.

Stripe er utrolig brugervenligt både for os at implementere, men især også for vores kunder pga. den store fleksiblitet og de mange tilpasningsmuligheder, der er til rådighed.

Er du interesseret i at høre mere om Stripe, og hvordan det kan bruges i netop dit projekt? Kontakt Mads og få en uforpligtende snak.