Skrevet af den

Benytter du SSL og CDN? Det burde du

CDN og SSL

I løbet af de seneste år er anvendelse af sikkerhedsteknologien SSL og hostingteknologien CDN vokset markant. Dette skyldes, at de øgede krav til sikkerhed, hastighed samt synlighed i søgemaskiner som Google fortsat bliver vigtigere og vigtigere.

Da både SSL og CDN er forholdsvis tekniske teknologier, har vi i denne blogpost forsøgt at redegøre for, hvad henholdsvis SSL og CDN er, samt hvad fordelene ved at benytte de to teknologier er.

Hvad er SSL?

SSL

SSL er en sikkerhedsteknologi, som etablerer en sikker (krypteret) forbindelse mellem en webserver og en browser. SSL er en forkortelse for Secure Sockets Layer.

Fordelene ved SSL

  • Krypteret forbindelse: Et SSL certifikat krypterer forbindelsen imellem brugeren og den besøgende. Dette betyder, at data, som sendes imellem disse (eksempelvis dankortoplysninger og kontaktformularer), bliver sendt krypteret og derfor ikke kan læses af tredjepart.
  • Troværdighed: Et SSL certifikat tilføjer en lille grøn hængelås foran URL’en i browserens adressefelt. Dette sender et positivt signal til de besøgende om, at ens website er sikkert at benytte.
  • Søgemaskineoptimering: Google meldte den 6. august 2014 ud, at de fremover ser HTTPS og SSL som en ranking-faktor. Dette betyder at Google tilgodeser websites, som benytter sig af et SSL certifikat.

Hvad er CDN?

CDN

CDN er en betegnelse for en række servere, som et givent website kan benytte til at udgive en række af websites bagvedliggende filer – eksempelvis billeder, videoer og andre tunge filer. CDN er en forkortelse af Content Delivery Network.

Fordelene ved CDN

  • Hastighed: Ved eksempelvis at udgive et websites billeder via CDN kan man opnå en øget load hastighed. Dette skyldes, at de forskellige billeder bliver indlæst fra CDN serverne og ikke kun fra websites oprindelige server.
  • Søgemaskineoptimering: Som nævnt ovenfor, så medfører anvendelse af CDN et hurtigere website, hvilket er en stor gevinst, da Google og andre søgemaskiner ser hastighed som en rankingfaktor. Derfor tilgodeser disse søgemaskiner websites, som loader hurtigt.

Vi anvender SSL og CDN – og anbefaler det til alle

Det website, som du befinder dig på lige nu, benytter sig af både af fordelene ved SSL og CDN. Dette betyder blandt andet, at du ser en grøn hængelås øverst i venstre hjørne foran vores webadresse, ligesom du forhåbentlig oplever, at vores website kører hurtigt.

På grund af de mange fordele er vores klare anbefaling, at alle vores kunder benytter sig af disse to teknologier.