Skrevet af den

Anmeldelse: Mobile Design Pattern Gallery af Theresa Neil

Theresa Neil har i denne bog gjort et enormt stykke arbejde. Fordelt på de 265 sider har hun samlet, grupperet og beskrevet faktiske eksempler på mere end 100 forskellige mobile design patterns. Arbejder du med design eller udvikling af mobile applikationer, kan bogen anbefales som inspirationskilde eller opslagsværk til at løse udfordringer og derigennem at få skabt et brugervenligt og velfungerende interface.

At Theresa Neil i år har udgivet Mobile Design Pattern Gallery må siges at være en naturlig forlængelse af hendes første bog, Designing Web Interfaces, som blev udgivet i 2009. Begge bøger er udgivet af velrenommerede O’reilly og bestemt værd at investere i. Også den fra 2009.

Mobile Design PAttern Gallery af Theresa NeilI bogen Mobile Design Pattern Gallery gennemgår Neil mere end 100 forskellige design patterns, som hver især eksemplificeres af én eller flere apps, der på forskellig vis gør brug af det pågældende pattern.

Mangler du eksempler på, hvordan andre har designet og implementeret intelligent søgning med autosuggest og filtrering, er det bare at slå op (på side 82 og frem) og studere hvordan blandt andre Walmart, Netflix, Tripadvisor, AllRecipes eller DropBox har grebet det an.

Mobile Design Pattern Gallery er  – som navnet også antyder – perfekt som opslagsværk, og kan være en genvej til løsningen på en designmæssig udfordring. De forskellige design patterns er inddelt i grupper (f.eks. navigation, formularer eller søgning, sortering og filtrering), hvilket gør det hurtigt at finde en række løsningsforslag eller blive inspireret, selvom man på forhånd ikke kender navnet på netop det pattern, man har brug for.

Er du blevet fristet af denne anmeldelse, så sørg for at købe color-edition, da Mobile Design Pattern Gallery er en bog man først og fremmest ser og derefter læser. Det er bare ikke det samme at se eksempler på interfaces i sort/hvid.

Hvis du vil læse lidt mere om design patterns og design af mobile applikationer, kan du gøre det i mine to tidligere blogposts, som opfordrer dig til overordnet set at tænke design patterns ind i designet samt at basere designet af din iPhone applikation på design patterns.