Skrevet af den

Android 8.0 er i luften – er den lige så lækker som sit tilnavn?

Android Oreo Open Wonder

Android 8.0, der har fået tilnavnet Oreo, er udkommet, men lever det op til sit velsmagende navn? Og hvad synes vores udviklere om den seneste version af operativsystemet?

I går kl. 20.40 dansk tid udkom Android 8. Årsagen til det lidt skæve tidspunkt er, at lanceringen var planlagt til at finde sted samtidig med solformørkelsen i USA.
To af Makeables mobiludviklere, Andreas og Simon, sad klar ved deres respektive skærme og ventede spændt på den store afsløring.

“Jeg håbede på at se nogle afsløringer af nye enheder eller i det mindste en mere dybdegående forklaring af de nye features end der er udkommet hidtil. Det var der slet ikke, så jeg blev temmelig skuffet”, siger Andreas Dybdahl.

En del af præsentationen bestod af denne video:

Lyspunkter trods skuffende præsentation

De to udviklere er mere positivt stemt overfor nogle af de nye features og opgraderinger, der præsenteres med den nye version.

Udover notifikationsoptimeringer, der giver mulighed for udskydelse, gruppering i notifikationsbaren og badges på Home Screen, opdaterede emojis samt mulighed for Picture-in-Picture er den helt store nyhed Project Treble.

Project Treble vil for eftertiden sikre hurtigere opdateringer til Android idet kildekoden vil være strømlinet, og de enkelte chipproducenter (med Samsung og Intel som de største i verden) skal dermed ikke opdatere og tilpasse deres kode før de kan understøtte det nye OS.

Andreas ser meget positivt på Project Treble:

“Som udvikler er det rigtigt fedt at Android-kernen fra og med Android 8 vil blive “låst”, så vi kan undgå den store mængde fragmentering som vi skal tage højde for, når vi udvikler nu.”

Simon stemmer i – dog med en smule mere skepsis:

“Der går jo noget tid inden det rigtig træder i kraft, og man kan diskutere om ikke det burde have været lanceret for flere år siden. Men for fremtidens Android udvikling er det rigtig fedt, og jeg glæder mig til at se, hvad det gør ved hastigheden på de kommende Android udgivelser.”