Skrevet af den

Juleblogpost 2016: Året der gik i Makeable

Glædelig jul fra Makeable - Juleblogpost 2016

Snart er de 24 låger i julekalenderen åbnet/skrabt/spist, og traditionen tro er det tid til at se lidt tilbage, før vi igen ser fremad. 2016 har været et enestående år for Makeable, hvilket længden på årets juleblogpost også afslører. Hæld lidt Gløgg i din kop og læs med her.

Julefrokost med masser af sol

Vi startede året med at holde julefrokost. Den er god nok. Dog ikke den slags julefrokost, som julefrokoster er flest.

Makeable i Lissabon

Turen gik til Lissabon. Vi ville gerne have lidt sol og en god oplevelse sammen, og heldigvis endte det også sådan.

Balancen blev bl.a. udfordret på en vild segway-tur igennem Lissabons gader. Som du kan se, var det safety first, så ingen kom til skade.

Filip og Simon

Vi gentager i øvrigt successen i januar og drager igen på eventyr. Denne gang indtager hele Makeable-banden Madrid, som vi har store forventninger til.

Hvis du har gode tips, tager vi i øvrigt gerne imod dem!

5-års jubilæum: Dét skal fejres

Makeable fylder 5 årI maj kunne Makeable fejre sin 5-års fødselsdag, og dét skulle fejres.

Og fejret blev det med en sommerhustur for alle mand. Det blev til en sjov tur, hvor alle blev udfordret i blandt andet bumper balls-fodbold og indendørs minigolf.

sommerhustur

Makeable vokser

I 2016 har vi haft så stor en medarbejdertilgang, at vi er blevet nødt til at købe nyt spisebord og vælte en væg. Ikke nok med, at den manglende væg har givet betydeligt mere plads, så ser det også skidegodt ud, hvis vi selv skal sige det.

I løbet af 2016 er der kommet tre nye ansigter til, mens to, der er gammel i gårde, er blevet til faste medarbejdere. App-udvikleren Jesper er vores praktikant her i efteråret, og i sommer blev de ”gamle” praktikanter, Simon og Duus ansat, efter de afsluttede deres studie i sommer.

I september blev Ditte ansat. Foruden at hjælpe til på projekter og kvalitetssikre vores løsninger, står hun for at gøre livet lidt lettere for os alle på kontoret.

I det sene efterår ansatte vi også en ny studentermedarbejder, Andreas, som allerede er gledet godt ind på holdet og hjælper app-gutterne.

Det slutter dog ikke der, for vi leder efter en grafisk designer, som også er en haj til UX og UI, en appudvikler samt en erfaren PHP-udvikler. Kender du de rette? – Så send dem endelig i vores retning.

Løbeklub med fart på

Løbeklubben er stadig en vigtig del af Makeable. Hver tirsdag og torsdag stævner en større eller mindre skare ud på de ugentlige løbeture.

Løbeklub

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at nogle er mere trofaste end andre, hvilket særligt har vist sig her i de mørke og koldere tider.

Året i løbeklubben har blandt andet budt på hele to halvmarathoner, og allerede nu er det næste løb planlagt i 2017, hvor den mest inkarnerede del kaster sig ud i nye godt 21 km. på Storebæltsbroen.

Makeables løbeklub

Nye projekter – nye teknologier

2016 har (heldigvis) igen givet en dejligt blandet kurv med nye projekter. Ens for mange af dem er, at de i stigende grad integrerer hardware med vores ellers vante brug af teknologi.

Det er både sjovt, spændende og udfordrende at udvikle løsninger, som har hardware indblandet, og vi glæder os til at kunne fortælle mere om projekterne på et senere tidspunkt.

Hvis vi skal løfte sløret en lille smule, indbefatter en af løsningerne et par ombyggede Virtual Reality-briller, som skal hjælpe til at kunne diagnostisere øresten og virus på balancenerven. Mere om det på et senere tidspunkt, så stay tuned i 2017.

jesper-app-udvikling-makeable

Makeable på tur: Konferencer i 2016

Vi synes selv, vi er ret gode til det, vi laver. Vi vil dog altid gerne blive endnu bedre. Derfor har vi i løbet af året deltaget ved flere forskellige konferencer rundt om i Europa.

Det blev blandt andet til en tur til Amsterdam og Laracon for Rasmus, Jonas og Lars tilbage i sommer.

Laracon EU 2016

Laracon EU 2016

De to Docker-venner, Jonas og Rasmus, tog også til DOC-CPH, hvor de vist nok sad på forreste række med lyttelapperne slået helt ud.

De har i øvrigt introduceret konceptet “Docker-onsdag” på kontoret. En klub, som indtil videre kun består af de to Docker-dudes (medlemmer indlemmes løbende, hvis de viser stor nok dedikation).

dockervennerne

Useeum og MuseumsMysteriet: En finger med i spillet

I efteråret blev MuseumsMysteriet lanceret som en del af Useeum. Spillet er blevet taget rigtig godt imod med omtale i både Politiken, EkstraBladet og MetroXpress.

MuseumsMysteriet - Useeum

Det har været sjovt at have en finger med i spillet, og der kommer en spændende proces, når også Sønderborg Slot vil have besøg af Professor Blom og den drilske Heidenreich.

MuseumsMysteriet - Useeum

2017 bliver i øvrigt endnu et godt år for Useeum, da nye museer står på spring til at blive en del af den absolutte elite, hvad museumsformidling angår – i hvert fald, hvis vi selv skal sige det.

Masser af medieomtale

Som nævnt blev MuseumsMysteriet taget godt imod i medierne med blandt andet med tre sider i Politiken.

Tadaa!Derudover har medierne fået øjnene op for TADAA!, den smarte delebilsordning med el-biler, som altså slår hele to ”samfundstrend”-fluer med ét smæk.

Det er fedt, at danskerne nyder godt af de tanker, vi har gjort os i fællesskab med vores kunder, og vi glæder os til at følge med i medierne i 2017.

Vi er nemlig ret sikre på, at mange af de løsninger, vi arbejder på lige nu, også har mediepotentiale.

På hjemmefronten

Som vanligt skal vi også kort vende familiefronten, for der sker altid lidt på sådan et år.

Duus og SigneI sommer blev Mads far til lille Liv, så der nu er en fin pigeflok på to.

Der har også være amoriner i luften, da Jonas blev gift med Mette i juli. Og i september fik Duus sin Signe og holdt efter sigende et brag af en fest.

Ligesom de andre år (viser der sig et mønster?) har 2016 været et rejseår med ture til både USA, Italien, Grækenland, Maldiverne og Sri Lanka.

Vores køkkenskab bugner af farvestrålende rejsekopper i sådan en grad, så vi overvejer at få installeret et nyt kun til formålet. Nu må vi se.

Vi ser frem mod 2017

Det er altid en sjov øvelse at se tilbage på et år og gøre status. Der sker så meget, og pludselig er året gået.

Vi vil sige tak til alle de søde og inspirerende ildsjæle, som sidder på – og besøger – vores kontor. Gang på gang møder vi spændende mennesker, og vi er forbløffet over alle de idéer, I præsenterer for os.

Vi glæder os til 2017 – det grønne år (i hvert fald ifølge Pantone) – og håber, at det bliver Makeables år i samme grad, som 2016 har været.

Vi starter jo som sagt året ud med en tur til Madrid – kryds lige fingre for godt vejr, ikke?

Rigtig glædelig jul og godt nytår!